A hírek szerint sikeresnek bizonyultak a hét elején megszellőztetett tárgyalások, a Broadcom eddigi legnagyobb akvizíciójával egy csapásra jelentős szoftverpiaci szereplővé változik.

A Broadcom csütörtöki bejelentése szerint 61 milliárd dollár értékű készpénz- és részvényügylet, illetve további 8 milliárd dolláros adósságátvállalás keretében szerzi meg a VMware-t, ami a csipgyártó legnagyobb horderejű lépése lenne üzletének vállalati szoftverekkel való diverzifikálására. Az akvizíció értékét tekintve is a második legnagyobb értékű ilyen tranzakciónak néz ki ebben az évben, amit csak a Microsoft 68,7 milliárd dolláros felvásárlása überel az Activision Blizzard esetében.

A részvényenként fizetett 142,5 dolláros ajánlat közel 50 százalékos prémiumot jelent a VMware részvényeinek legutolsó árfolyamához képest. Az ügylet formálisan egy csapásra megháromszorozza a Broadcom szoftveres bevételeit, teljes forgalmának pedig 45 százalékát fedné le, azonnal jelentős szoftverpiaci szereplővé változtatva a vevőt. A Bloomberg már napokkal ezelőtt beszámolt a felvásárlásról szóló megbeszélésekről, ennek részleteit itt foglatuk össze.

Ahogy az akkori beszámolók is kiemelték, a Broadcom vezérigazgatója szerint már nem tart sokáig az a kegyelmi állapot, hogy a globális csiphiány miatt betegre kereshetik magukat a félvezetőgyártók: jóslata szerint az iparág növekedési üteme legjobb esetben is 5 százalék körülire lassul belátható időn belül. A Broadcom eddigi nagy bevásárlásai jó üzletnek bizonyultak, legyen szó a CA Technologiesról vagy a Symantec vállalati biztonsági részlegéről; korábban állítólag az SAS Institute megszerzésének lehetőségét is vizsgálták, de arra végül nem tettek ajánlatot.

A kommentárok szerint az biztos, hogy a VMware rengeteg olyan ajtót nyit majd meg a Broadcom előtt, amelyet jelenlegi portfóliója nem lenne képes megnyitni. A Reuters beszámolójában megszólaló elemzők közül viszont van, aki azt emeli ki, hogy a Broadcom nem költ jelentős összegeket kutatásra-fejlesztésre. Ezt pedig mindenképpen rossz előjelnek tartják az új VMware-es termékek bevezetésére nézve, mivel az ügyfelek az ilyen cégektől minden esetben állandó innovációt várnak.

Piaci hírek

Visszafelé sült el a gépágyú: behatolástesztelő segítségével fertőz a szupervírus

A Palo Alto Networks elemzői szerint a kártevőt szinte minden vírusirtó átengedte a VirusTotal tesztjén.
 
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.