A Bloomberg információi szerint pár héten belül megérkezhet az Apple régóta pletykált új próbálkozása, amivel a szűkösebb pénztárcájú rajongókat célozzák.

Hamarosan megkezdődhet Cupertino legújabb kísérlete arra, hogy ne csak csúcskategóriás modellekből próbálja eltartani magát. Az elmúlt években több próbálkozás is volt ilyen témában, de azok végül elég gyorsan elhaltak.

Márciusi meglepetés

A Bloombergnek a gyártási partnerek szolgáltattak friss információt a projektről. Ezek alapján már februárban beindul az összeszerelés és várhatóan márciusban elő is áll az Apple egy középkategóriás szintű, és ennek megfelelően mérsékelten vastag ceruzával írt modellel. 

A kialakitás kapcsán nagyjából megerősítést nyertek a sajtóban már korábban köröző platykák, miszerint a 2017-ben kiadott iPhone 8-hoz hasonlatos kialakításra kell számítani. Ez a termék egyébként még mindig a piacon van 449 dolláros áron. A tűzhöz közel álló források nyilatkozatai alapján a 4,7 hüvelykes kijelzővel bíró új készülék a home gombba épített Touch ID-vel érkezik. Kimarad viszont a biometrikus azonosításra szolgáló Face ID-funkció. Processzorban viszont ugyanazt kapja, mint a cég legújabb zászlóshajója, az iPhone 11.

Kétfrontos támadás

Az Apple ezzel az idén várhatóan két hullámban támadja a piacot, hiszen ősszel érkezhetnek a már 5G-s kapcsolódásra is képes friss modellek. A gyorsabb processzor mellett többek között új 3D-s kamera kerülhet a hátlapra a Bloomberg értesülései szerint.

A kétfrontos támadás indokolt is, már amennyiben a gyártó komolyan gondolja a terveit azzal kapcsolatban, hogy idén 200 millió telefont értékesít. Ez jelentős javulás lenne az utóbbi időszak teljesítményéhez képest, amikor is több negyedévben sem sikerült megugrani az egy évvel korábbi eladási mennyiségeket. Az olcsóbb iPhone mindenképpen segítheti a bővülést, különösen olyan fejlődő régiókban, mint például a rengeteg potenciállal rendelkező India, ahol mostanáig leginkább az agresszíven árazott androidos modellek domináltak.

Ha az ember arra kíváncsi, mivel fog előállni legközelebb az Apple, érdemes odafigyelni Ming-Csi Kuo (Ming-Chi Kuo) megnyilvánulásaira. Bár a KGI Securities jól értesült elemzőjének sincs százszázalékos "találati" aránya, de az esetek többségében az töténik, amit megjósol. Tegnap éppen a pletykaszinten már korábban is belengetett új, megfizethető árkategóriás iPhone-ról közölt részletes specifikációkat.

Megerősítés

A mostani információk egyébként szinte tökéletesen egybevágnak azokkal az értesülésekkel, melyeket az Apple-ügyekben nagy gurunak számító elemző, Ming-Csi Kuo (Ming-Chi Kuo) hozott nyilvánosságra még tavaly novemberben. A KGI Securities szakértője szintén idén tavaszt jelölte meg a debütálásra és "jóslatai" között volt a 8-as szériával való hasonlatosság. Kuo alapkiszerelésben 64 és 126 gigabájtos tárhellyel kínált, 4,7 hüvelyes LCD-kijelzővel érkező modellről írt, amelybe 3 gigabájtnyi RAM-ot raknak.

A Bloomberggel ellentétben Kuo konkrét árat, 399 dollárt is megjelölt, sőt a választható színekre is kitért. Eszerint az általa csak SE 2-ként emlegetett okostelefon ezüst, szürke és vörös burkolattal illegetheti magát.

Újra próbálkoznak

Az Apple nem először próbálkozik kiszélesíteni portfólióját. Az első kísérlet még 2013-ra datálódik vissza, amikor is az iPhone 5S olcsóbb variánsaként dobták piacra az iPhone 5C-t. És ott van a 2016-ban debütált iPhone SE, amelynek legspártaibb kiszerelése annak idején szintén 399 dolláros áron került a polcokra. A terméket aztán az Apple egy évvel később 50 dollárral olcsóbbá tette és a tárhelyet is megemelte 16-ról 32 gigabájtra, míg végül tavaly szeptemberben leállította a forgalmazást.

Konzumer tech

Félünk, hogy képernyőfüggővé válnak gyerekeink, de mi is tehetünk róla

Az okostelefonok elterjedésével párhuzamosan egyre fiatalabb korban kezdik a képernyőket bámulni és nyomkodni a gyerekek. Egy hazai kutatásban fiatal szülők véleményét kérdezték a témáról.
 
Hirdetés

Az MI-k már a spjázban vannak - Magyarországon is

Nemcsak az autóipar, vagy az olyan tech óriások, mint az Amazon használhatnak ma már tanulásra képes gépeket, egyre több az izgalmas alkalmazási terület, akár itthon is.

A hatékonyság növelésének vágya az adatok mentésének és helyreállításának világában is erőteljesen jelentkezik. Nézzük, milyen trendek bontakoznak ki idén!

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.