Az átláthatóság és a magasabb fokú biztonság mellett egy zsák pénzt is meglehet spórolni vele a sikeres támadásokkal járó leállások elkerülésével.

A Zero Trust hálózati szegmentációt kihasználó, legalább 500 főt foglalkoztató szervezetek éves átlagban már öt nagyobb kibertámadást hárítanak el, miután a digitális átalakulás látványosan kiterjesztette a támadási felületet – állítja a felhőalapú biztonsági megoldásokat fejlesztő Illumio júniusban kiadott jelentése. Miután az IT már sehol sem határozható meg helyszíni technológiai környezetként, a csatlakozási lehetőségek és a hibrid komplexitás növekedése a végponti sérülékenységek számának drámai növekedéséhez vezetett: a hivatkozott statisztikák szerint az elmúlt két évben a társaságok 76 százaléka volt valamilyen ransomware támadás áldozata, és 66 százaléka tapasztalt legalább egy támadást a szoftveres ellátási lánc ellen.

A jelentés egyik legfontosabb megállapítása, hogy a biztonsági vezetők 47 százaléka még mindig nem igazán hiszi el, hogy ténleges veszély fenyegeti, tekintet nélkül az egyre kifinomultabb és gyakoribb támadásokra, illetve a Zero Trust koncepció egyre szélesebb körű adaptációjára. Ez utóbbi arra az alapelvre épül, hogy a szervezetek sem a céges hálózaton belül, sem azon kívül nem bízhatnak meg senkiben sem automatikusan: a hozzáférés jóváhagyásához mindig mindenkit ellenőrizniük kell, aki a rendszereikhez csatlakozna.

Az Illumio felmérése arra jutott, hogy a vállalatok  81 százaléka már egyetért vele, hogy az ezzel összefüggő hálózati szegmentáció kritikus szerepet játszik a Zero Trust megközelítés szélesebb körű megvalósítására irányuló erőfeszítésekben. Ide tartozik, hogy a fenti időszakban a fejlett szegmentációs felhasználónak minősített szervezetek több mint kétszer nagyobb valószínűséggel kerülték el a kritikus kimaradásokat egy-egy támadás során, és az is jellemző rájuk, hogy a következő 12 hónapra átlagosan további 14 cloud- és digitális transzformációs projektet terveznek. A kutatás megállapítja, hogy a szóban forgó vállalatok két év alatt 20 millió dollárt spóroltak fejenként a kényszerű leállásokkal összefüggő költségeken, ami nyilván spekulatív érték, de azt azért szemlélteti, hogy nem aprópénzről van szó.

A biztonsági szolgáltató anyaga ezen az oldalon érhető el PDF formában, részletesen is bemutatva a Zero Trust megközelítés (és különösen az Illumio üzletéhez tartozó Zero Trust szegmentáció) modern stratégiit a kockázatok csökkentésére és a kiberbiztonsági ellenállóság növelésére a hibrid informatikai környezetekben.

Biztonság

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.