Az EB alelnöke szerint ideje lenne, hogy akik egyre több adat forgalmazásával egyre több pénzt keresnek, azok anyagilag is beszálljanak az üzletüket kiszolgáló hálózati infrastruktúra üzemeltetésébe.

Lehetséges, hogy Európában a Google, a Meta, a Netflix és más online óriáscégek kénytelenek lesznek magukra vállalni a távközlési hálózat működési költségeinek egy részét – jelentette ki az EU versenyjogi szabályozásért is felelős alelnöke, Margrethe Vestager, aki hétfői nyilatkozatában reagált az uniós távközlési szolgáltatók panaszaira. Vestager szerint az Európai Bizottságnak nagy hangsúlyt kell fektetnie a hálózatokhoz való méltányos hozzájárulás kérdése, tekintettel arra, hogy bizonyos piaci szereplők óriási adatforgalmat generálva viszik az üzletüket, eközben viszont semmivel sem járulnak hozzá a forgalmazás lehetővé tételéhez és a kapcsolatok kiépítésére irányuló befektetésekhez.

Az uniós biztos a Reuters beszámolója alapján közölte: már folyamatban van annakaz alapos vizsgálata, hogy az Európai Unió a szabályozási oldalon miként lenne képes mindezt lehetővé tenni. A vizsgálat keretei között arra is kíváncsiak, hogy az adatforgalom várhatóan hogyan alakul majd az idő múlásával, és ez miként kapcsolódik a világjárvány hatásaihoz. A hírügynökség itt az Európai Távközlési Hálózatüzemeltetők Szövetsége (ETNO) ugyancsak hétfőn közzétett adatait idézi, amelyek alapján a Meta, az Alphabet, az Apple, az Amazon, a Microsoft és a Netflix együttesen a globális adatforgalom több mint 56 százalékáért felelős.

A távközlési lobbicsoport, melynek tagjai között van a Deutsche Telekom és az Orange, a tanulmányában úgy saccolja, hogy a technológiai óriáscégek éves 20 milliárd eurós hozzájárulása a hálózati költségekhez közvetett módon évi 72 milliárd eurós lökést adhatna az Európai Unió gazdaságának. Vestager ugyanakkor megint rövidre zárta a távközlési ágazat szereplőinek azt a felhívását, hogy a törvényhozók lazítsanak az EU-ban érvényes cégegyesítési szabályokon a nagyobb léptékű konszolidáció lehetővé tételére. Az EB alelnöke szerint az általuk felhozott érvek érvek semmi újdonságot nem jelentenek, mint amilyen például a nagyságrendek növelése lenne a befektetések növelése érdekében.

Piaci hírek

Operátorát is kilőtte volna az MI-vezérelte drón, hogy célt érjen

Ez ilyen műfaj: ha fegyvered van, az bármikor elsülhet. És ha elsül, akár téged is eltalálhat. Különösen akkor, ha az MI ujja feszül a ravaszra.
 
Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.