Itthon persze nem ezért zárnak be mostanában a postahivatalok. A hi-tech projektet ugyanis Japánban indítják be.

Bár az e-mailek korában kicsit idejétmúltnak tűnik a levélírás, a világ postáinak azért továbbra is bőven akad dolga a fizikai levelek és egyéb csomagok kézbesítésével. Japánban azonban igyekeznek a múltat a jövővel kombinálni, mégpedig drónok bevetésével.

A projekt indulását ugyan már tavaly decemberben bejelentették, ám az csak a napokban vált biztossá azzal, hogy a partnerként választott ACSL szerkezetei megkapta a légi közlekedési hatóságtól az üzemeltetéshez szükséges engedélyeket. A tényleges éles kézbesítésekre azonban várni kell a már ebben a hónapban elkezdett tesztrepülések befejezéséig.  

A helyi dróngyártó gépei négyes szintű, azaz kiemelkedően magas autonómiával rendelkeznek. Ennek megfelelően az esetek túlnyomó részében mindenféle emberi beavatkozás nélkül képesek maximum 5 kilogrammos terhüket a kívánt helyre szállítani. A drónok ugyan sűrűn lakott városi területeken így sem cikázhatnak majd, ám Japánban így is nagy segítséget jelenthet a gépesítés.

A japán nemzeti postának ugyanis teljesen más jellegű problémái vannak, mint magyarországi megfelelőjének. Nálunk fiókok bezárásával próbálják csökkenteni a veszteséget, ott viszont a munkaerőhiány okoz gondokat. Ráadásul a szigetországban rengeteg nehezen elérhető cím akad (pl. ritkán lakott hegyvidéki területek), az ilyen pontokra történő kézbesítésre pedig ideális és gazdaságos megoldásnak tűnnek a maguktól repülő csomagszállítók.

Másban is serénykednek

Japán geográfiai sokszínűsége, számtalan kisebb-nagyobb szigete más futurisztikus logisztikai megoldások fejlesztését is ösztönzi. Nemrégiben mi is beszámoltunk például arról, hogy sikeresen letudta embereket szállító első tesztkörét egy önvezető légi taxi. A megtermett drónra hajazó kétüléses autó egy mesterséges szigetről szállt fel Oita városában, és mintegy 400 métert tett meg körülbelül 30 méteres magasságban anélkül, hogy emberi pilóta irányította volna a gépet. A beszámoló szerint az 1,7 méter magas és 5,6 méter széles jármű a bő 3 és fél perces repülés során stabilan manőverezett.

A projekt mögött álló konzorcium egy légiforgalmi csomópontot szeretne Okajama prefektúrában létrehozni, és ott olyan infrastruktúrát kiépíteni, amely lehetővé teszi a talán nem is olyan távoli jövőben, hogy embereket és árut lehessen szállítani az egyéb közlekedési módokon nehezen elérhető térségekbe.

Piaci hírek

Szupervékony hajlítható telefonnal jelentkezett a Huawei

A kínai gyártó az amerikai szankciók ellenére komoly fejlesztésekkel igyekszik meghatározó márka maradni a mobilos szegmensben.
 
Hirdetés

Ez gyorsan ment, az Invitech bevezeti a SOAR-t

Az Invitech biztonsági műveleti központjában olyan automatizált megoldást vezetnek be, amellyel akár egy eddig félnapos elemzőmunka is csak negyedórát vehet majd igénybe. Ez a SOAR.

A modern kihívásokkal szemben is ellenállóvá tudja tenni az IT-biztonságot az automatizáció, de nem csodaszer. Az akadályok azonban leküzdhetők, csak be kell tartani néhány egyszerű szabályt.

a melléklet támogatója az Invitech

CIO KUTATÁS

A HAZAI NAGYVÁLLALATOK FELHŐHASZNÁLATÁRÓL

Az Ön véleményére is számítunk Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével és az IPR-Insights szakértőivel közösen összeállított kutatásunkban.
Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.