Egy friss felmérés szerint a felnőtt lakosság 80 százaléka használja az internetes lehetőségeket, ha mindennapos elintéznivalója támad. Legsűrűbben a bankok szolgáltatásait vesszük igénybe, de távközlési és közüzemi témában is népszerű ez a csatorna.

A magyarok a bankok, valamint a távközlési és közigazgatási szektor digitális ügyintézési megoldásaival elégedettek leginkább, míg legkevésbé a biztosítási szektorral – derül ki a FaceKom országos kutatásából. A témában informatikai megoldásszállítóként érdekelt cég a felmérést múlt hónapban bonyolította le, amelynek eredményei a 18-65 éves hazai népességre nézve reprezentatívnak tekinthetők.

Az egyik legfontosabb megállapítás, hogy ma már nagyon szűk rétegét adják a társadalomnak azok, akik semmilyen módon nem használják mindennapos ügyeik elintézésére a digitális felületeket és csatornákat (ők nagyjából 20 százalékra tehetők).

Vezetnek a bankok

A digitális ügyintézést használók leggyakrabban a bankjukkal kerülnek így kapcsolatba: a válaszadók közel fele (49%) jelezte, hogy hetente használja a banki digitális ügyintézést. A termékek, ügyek jellegéből is következik, hogy a távközlési szolgáltatók és közműszolgáltatók felületeit jellemzően inkább havonta, míg a biztosítók és a közigazgatás digitális ügyintézési lehetőségeit ritkábban, évente használjuk.
 

 

A kutatás során rákérdeztek arra is, hogy miként értékelik az ügyfélkezelést és az igénybe vett szolgáltatások minőségét az ügyfelek. A válaszadók háromnegyede alapvetően elégedett a digitális ügyintézési lehetőségek színvonalával. Szektorokra bontva óriási különbségek nincsenek ugyan, de a bankok egyértelműen vezetik az elégedettségi toplistát (84 százalékos elégedettségi ráta), második helyen a távközlési szolgáltatók (76%), a dobogó harmadik helyén pedig a közigazgatás (73%) áll, míg az ötös lista végén a biztosítók vannak (68%).
 

 

Az elégedettségi kérdéskör további részletezéséből kiderült az is, hogy a bejelentkezéssel, ügyfélazonosítással, valamint magával az ügyintézési feladatokkal a legtöbben teljesen vagy inkább elégedettek (78%). Közel ugyanilyen arányban (72%) nyilakoztak pozitívan a digitális ügyfélfolyamatok visszajelző, értékelő részéről.

Mobilitás

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.