2025-től repülő járművek hordhatják be az utasokat a szöuli repülőterekről a belvárosba, ráadásul ha jól alakul a dolog, akkor 2035-től már gazdagnak sem kell majd lenni ahhoz, hogy valaki ezekkel utazzon.

Dél-Koreában csütörtökön mutatták be azt a városi légiforgalmi járművek (urban air mobility, UAM) vezérlésére szolgáló rendszert, amely a tervek szerint 2025-től már élesben szolgálja ki a nagyobb repülőterek és Szöul belvárosa között közlekedő légi taxikat. Az aktuális utazási időt a harmad részére csökkentő megoldás annak az ütemtervnek a részeként valósul meg, amely négy év múlva beindítaná kereskedelmi célú városi légiközlekedést 2025-ig történő megkezdésének ütemtervét.

A közlekedési minisztérium becslése szerint az ilyen szolgáltatások 30-50 kilométeres távolságok esetén a 60 perces autóutakra kínálnak majd 20 perces légi alternatívát, bár az első körben még a prémium taxiszolgáltatásoknál is drágábban. Az Incshoni nemzetközi repülőtérről Szöul központjába tartó utazás díját például 110 ezer vonra (nagyjából 30 ezer forintra) teszik, de a piac éretté válásával arra számítanak, hogy ez 2035 után a töredékére, 20 ezer von környékére csökkenhet.

Sofőr a légi taxiban is lesz

A minisztérium vonatkozó közleménye szerint az UAM előreláthatólag általános közlekedési eszközzé válik, amelyet a polgárok a mindennapi életükben is használnak, ezért mindenképpen szükség van az ilyen szolgáltatások különböző környezetekben való tesztelésére. A mostani bemutató során egy pilóta a német Volocopter által gyártott kétüléses modellel (Volocopter 2X) repült a szöuli Gimpo repülőtéren, hogy próbára tegye és demonstrálja annak irányítását és koordinációját.

A belátható jövőben ugyanis, amennyiben utasok tartózkodnak az UAM gépeken, emberi pilótáknak kell majd irányítaniuk a járművet – ez a hatóságok szerint nem csak biztonsági megfontolásból szükséges, hanem segítené a technológia elfogadását is a nagyközönség körében. A dél-koreai tervezők egyébként saját drónrepülőgépüket is bemutatták, amelynek teljes értékű prototípusa jövőre kezdheti meg a próbarepüléseket, a fejlesztések célja pedig egy ötüléses változat megépítése.

Nem csak a röpcsi érdekes

Az eseményen közszemlére tett technológiák között ugyanilyen fontosak, vagy még ennél is fontosabbak volt a repülő taxik észlelésére és nyomon követésére szolgáló képalkotó eszközök, valamint a drónok le- és felszállását segítő vertiportok szabadalmaztatott világítási rendszerei. Itt olyan légitaxi-leszállópályákról van szó, amelyeket a magasban alakítanak ki, hogy ne zavarják a felszíni forgalmat; a vertiportok első körben csomópontszerűen működnének, de később akár az egyes lakóházakon is kialakíthatók lehetnek kisebb állomások.

A Reuters tudósítása a dél-koreai közlekedési minisztérium közleményéből kiemeli, hogy a csütörtöki tesztrepülés sikeres volt, megállapították ugyanis, hogy a repülőtereken a belföldi és nemzetközi járatokat kezelő légiforgalmi irányító rendszer az UAM repülőgépeket is képes nyomon követni és menedzselni. Ez az állami szerv értékelése szerint azt mutatja, hogy a a már működő légiforgalmi műveletek összhangban végezhetők az UAM-ra vonatkozó folyamatokkal, így újabb akadály hárulhat el a légitaxi-szolgáltatás beindítása elől.

Konzumer tech

Spanyol tudósok: a túlóra nem hogy káros, hanem egyenesen építő

Ha angol tudósok jöttek volna ezzel, meg sem lepődnénk. De épp a szieszta hagyományát mind a mai napig ápoló spanyolok?!
 
Hirdetés

Hazánk régiós SolarWinds-központ lett

A SolarWinds és a RelNet megállapodása révén utóbbi magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt régiónkban a SolarWinds viszonteladói és ügyfelei számára.

Manufacture IT

Az 5G legnagyobb nyertesei az ipari vállalkozások

MEGNÉZEM »

a melléklet támogatója a Vodafone

Igen, ahogy mindenki mondja: sokba, nagyon sokba. De közel sem csak a fizetése miatt. A költségekhez hozzá kell számolni a növekvő kiválasztási költségeket – és a magas fluktuációt.

a melléklet támogatója a Mndwrk

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.