2025-től repülő járművek hordhatják be az utasokat a szöuli repülőterekről a belvárosba, ráadásul ha jól alakul a dolog, akkor 2035-től már gazdagnak sem kell majd lenni ahhoz, hogy valaki ezekkel utazzon.

Dél-Koreában csütörtökön mutatták be azt a városi légiforgalmi járművek (urban air mobility, UAM) vezérlésére szolgáló rendszert, amely a tervek szerint 2025-től már élesben szolgálja ki a nagyobb repülőterek és Szöul belvárosa között közlekedő légi taxikat. Az aktuális utazási időt a harmad részére csökkentő megoldás annak az ütemtervnek a részeként valósul meg, amely négy év múlva beindítaná kereskedelmi célú városi légiközlekedést 2025-ig történő megkezdésének ütemtervét.

A közlekedési minisztérium becslése szerint az ilyen szolgáltatások 30-50 kilométeres távolságok esetén a 60 perces autóutakra kínálnak majd 20 perces légi alternatívát, bár az első körben még a prémium taxiszolgáltatásoknál is drágábban. Az Incshoni nemzetközi repülőtérről Szöul központjába tartó utazás díját például 110 ezer vonra (nagyjából 30 ezer forintra) teszik, de a piac éretté válásával arra számítanak, hogy ez 2035 után a töredékére, 20 ezer von környékére csökkenhet.

Sofőr a légi taxiban is lesz

A minisztérium vonatkozó közleménye szerint az UAM előreláthatólag általános közlekedési eszközzé válik, amelyet a polgárok a mindennapi életükben is használnak, ezért mindenképpen szükség van az ilyen szolgáltatások különböző környezetekben való tesztelésére. A mostani bemutató során egy pilóta a német Volocopter által gyártott kétüléses modellel (Volocopter 2X) repült a szöuli Gimpo repülőtéren, hogy próbára tegye és demonstrálja annak irányítását és koordinációját.

A belátható jövőben ugyanis, amennyiben utasok tartózkodnak az UAM gépeken, emberi pilótáknak kell majd irányítaniuk a járművet – ez a hatóságok szerint nem csak biztonsági megfontolásból szükséges, hanem segítené a technológia elfogadását is a nagyközönség körében. A dél-koreai tervezők egyébként saját drónrepülőgépüket is bemutatták, amelynek teljes értékű prototípusa jövőre kezdheti meg a próbarepüléseket, a fejlesztések célja pedig egy ötüléses változat megépítése.

Nem csak a röpcsi érdekes

Az eseményen közszemlére tett technológiák között ugyanilyen fontosak, vagy még ennél is fontosabbak volt a repülő taxik észlelésére és nyomon követésére szolgáló képalkotó eszközök, valamint a drónok le- és felszállását segítő vertiportok szabadalmaztatott világítási rendszerei. Itt olyan légitaxi-leszállópályákról van szó, amelyeket a magasban alakítanak ki, hogy ne zavarják a felszíni forgalmat; a vertiportok első körben csomópontszerűen működnének, de később akár az egyes lakóházakon is kialakíthatók lehetnek kisebb állomások.

A Reuters tudósítása a dél-koreai közlekedési minisztérium közleményéből kiemeli, hogy a csütörtöki tesztrepülés sikeres volt, megállapították ugyanis, hogy a repülőtereken a belföldi és nemzetközi járatokat kezelő légiforgalmi irányító rendszer az UAM repülőgépeket is képes nyomon követni és menedzselni. Ez az állami szerv értékelése szerint azt mutatja, hogy a a már működő légiforgalmi műveletek összhangban végezhetők az UAM-ra vonatkozó folyamatokkal, így újabb akadály hárulhat el a légitaxi-szolgáltatás beindítása elől.

Konzumer tech

27 ezer nem csupán gombócból, de kormányzati appból is sok

Indonézia elnökének elege lett abból, hogy az országos, regionális és helyi szervezetek, hatóságok nyakló nélkül fejlesztik a különböző, egymást sokszor átfedő alkalmazásokat.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.