Távozik a társaság egyik vezérigazgató-helyettese és 38 milliárdért horvát kézbe kerül a Telekom montenegrói érdekeltsége.

A Magyar Telekom ma két sajtóközleményét is kiadott. A cégcsoportnál változott a vezetői összetétel és a leányvállalati struktúra is.

Gyors cserék

Január 10-i hatállyal távozik a cégtől Gyenes András vezérigazgató-helyettes. Helyét Rékasi Tibor veszi át, aki több vezető tisztséget is betölt a vállalatcsoportnál. Ezzel párhuzamosan a T-Systems Magyarország élére megbízott vezérigazgató kerül Kaszás Zoltán személyében.

A távközlési társaság lakossági szolgáltatásainak irányítását 2015 nyarán vette át Gyenes András, aki így viszonylag rövid karriert futott be a vállalatnál. A távozás okairól a közlemény nem ad felvilágosítást, viszont idézi Christopher Mattheisen szavait. A cég első számú embere méltatta a leköszönő kolléga tevékenységét, kiemelve a nevéhez fűződő Magenta 1 kedvezménycsomag sikeres bevezetését, amely mára már több mint százezer ügyfelet tudhat maga mögött. 

A megüresedett pozíciót az a Rékasi Tibor veszi át, aki 2013 októbere óta a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese és a T-Systems Magyarország vezérigazgatója is volt egy személyben. A lakossági feladatok átvállalása miatt a T-Systems közvetlen vezetését Kaszás Zoltán veszi át megbízott vezérigazgatói minőségben, Rékasi Tibor pedig a leányvállalat újonnan megalakított háromtagú igazgatóságának elnöki tisztségét tölti be a továbbiakban.

Kaszás Zoltán bő egy évvel ezelőtt lett a T-Systems Infokommunikációs megoldások divíziójának vezérigazgató-helyettese. Korábban a Magyar Posta, a Budapest Airport, a MOL Csoport, illetve az OTP Szerbia informatikai vezetője is volt.

Montenegro helyett Magyarország

Szintén a keddi nap híre, hogy a Magyar Telekom részvényeladási megállapodást írt alá a Hrvatski Telekommal. Az üzlet keretében a magyar vállalat többségi részesedése a montenegrói Crnogorski Telekomban a horvát távközlési céghez kerül. A montenegrói cég részvényeinek 76,53 százalékáért 123,5 millió eurót, azaz átszámítva több mint 38 milliárd forintot kap a Magyar Telekom.

A hivatalos tájékoztatás szerint a részesedés átruházása összhangban van a Magyar Telekom megújult céljával, amely a magyarországi működést helyezi előtérbe, és mindent megtesz azért, hogy megerősítse a társaság mobilpiaci pozícióját és szélesítse az ICT szolgáltatásait. A másik külföldi leányvállalat további sorsával kapcsolatban megtudtuk, hogy egyelőre nincs napirenden a Makedonski Telekom értékesítése.  

Az ügylettől egyben azt is várják a társaságnál, hogy segítse a nettó adósságráta csökkentését. Ha minden jól alakul, idén március végére elérhetőnek tűnik az osztalékpolitikában kitűzött 30-40 százalékos céltartomány. A vállalat nettó adósságrátája tavaly szeptember végén 41,6 százalék volt.

Közösség & HR

Itthon már szinte mindenki netezik a mobilján

Egy friss felmérés szerint jelenleg 6,2 millióra tehető a hazai felnőtt okostelefon-használók tábora, akik közül nagyjából 6 millióan szörfölnek is mobiljukon.
 
Hirdetés

Felhőben az erő

Gyorsan változó hardveres technológiák, finomodó szoftveres környezet és felkészültebb humán erőforrás teszi jövőbiztossá a felhőt.

Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.