Miközben több nagy gyártó is előállt már saját hajlítható kijelzőjű mobiljával, a kínai Xiaomi egyelőre csak rövid videókban harangozza be, min dolgozik. A legújabb felvételből is az látszik, hogy talán az övék a legéletképesebb korai koncepció.
Hirdetés
 

Az év eleje szinte minden szállítónál a hajlítható kijelzővel szerelt eszközök első generációjának büszke debütálásáról szólt. A nagyok közül a Samsung és a Huawei rukkolt elő legkorábban a saját megoldásával, ám mindkét modellnél kritikus tényező lehet a riasztóan magas árcédula. A Samsung Galaxy Fold ára 2000 dollártól, a Huawei Mate X-é pedig 2600-tól indul.

Egyelőre ígéretes

Ezért is követi fokozott érdeklődés a Xiaomi ilyen irányú terveit, mivel a másik meghatározó kínai gyártó jellemzően alacsony árkategóriás készülékeivel tudott eddig is sikereket elérni. A cég megoldásáról elsőként egy "kémvideó" látott napvilágot még az év elején. Azóta a Xiaomi megerősítette, hogy valóban dolgozik egy hajlított kijelzős mobilon, ami ráadásul a konkurenciához képest eltérő, kétoldali hajtogatással alakítható táblagépből okostelefonná.

Az már a januári felvételen is látszott, hogy a kijelző meglehetősen gyorsan, hibamentesen képes reagálni a képernyőméret megváltozására. Ezt az elsőként a kínai közösségi hálózaton, a Weibón frissen megosztott újabb videó is megerősíti.
 


 

Az újabb felvétel meglehetősen nyúlfarknyi, így különösebben sokat nem mutat meg a hajlítható eszköz képességeiből, ráadásul itt még alkalmazásokat sem indít el a kezelője. Pozitívum viszont, hogy ez a videó világos környezetben készült, és a kínai instant tésztalevesre helyezett mobil bizony ígéretesen kompaktnak tűnik.

Mennyi az annyi?

A fontosabb kérdések viszont egyelőre továbbra is homályban maradtak. Nem csak azt nem tudjuk, mikor kerülhet piacra a készülék, de azt sem, hogy milyen árkategóriában. Ahogy fentebb már említettük, ez utóbbi lehet a kulcs ahhoz, hogy értelmezhető méretű közönséghez jussanak el a sokak által a mobilok jövőjének gondolt hajlítható kijelzős modellek. Ha valaki, akkor a Xiaomi képes lehet rá, hogy bizonyos alkatrészek, funkciók (kamerák száma, minősége, 5G-képesség stb.) kispórolásával megfizethető kategóriában, mondjuk ezer dollár környékén tartsa tablet-mobil hibridjét.

Konzumer tech

Japánban tényleg komolyan gondolják a repülő autókat

A SkyDrive nevű startup technológiai befektetők és a japán kormányzat támogatását is élvezi az árában és méretében is a hagyományos autókat idéző légi járművek fejlesztésében.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.