Majdnem jubileumi 51. adásunk témája saját lapunk története és informatikai újságírás, de az is kiderül belőle, hogy van-e értelme az IT-bulvár kifejezésnek.

Három éve indult a Bitport podcastcsatornája, 50 adás után pedig sort kerítettünk rá, hogy mi magunk válaszoljunk Szalkai Gergely kollágánk személyes és szakmai kérdéseire. Aki rászán bő háromnegyed órát, az megtudhatja, hogy munkatársaink (Csontos Péter, a Bitport kiadójának ügyvezetője, Dervenkár István főszerkesztő és Tököli Gábor szerkesztő) hogyan kerültek a vállalati IT közelébe, bepillantást nyerhetnek a Bitport napi működésébe és a konferenciák szervezésébe. Kiderül, hogy mit gondolunk az IT-bulvárról, illetve a generatív mesterséges intelligencia gyors fejlődése tükrében az újságírói szakma jövőjéről.

 


A felvétel a fenti lejátszóval itt is meghallgatható, de podcastjaink ott vannak többek között a Spotify-on, az Apple, valamint a Google podcastplatformján, ahol lehetőség van feliratkozni a Bitport csatornájára.

Közösség & HR

Arcvonásaik alapján szúrja ki az ittas vezetőket a mesterséges intelligencia

Az ausztrál tudósok által alkotott technológia ránézésre is elég pontosan megmondja, ha valaki túl részeg ahhoz, hogy járművet vezessen.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.