Majdnem jubileumi 51. adásunk témája saját lapunk története és informatikai újságírás, de az is kiderül belőle, hogy van-e értelme az IT-bulvár kifejezésnek.

Három éve indult a Bitport podcastcsatornája, 50 adás után pedig sort kerítettünk rá, hogy mi magunk válaszoljunk Szalkai Gergely kollágánk személyes és szakmai kérdéseire. Aki rászán bő háromnegyed órát, az megtudhatja, hogy munkatársaink (Csontos Péter, a Bitport kiadójának ügyvezetője, Dervenkár István főszerkesztő és Tököli Gábor szerkesztő) hogyan kerültek a vállalati IT közelébe, bepillantást nyerhetnek a Bitport napi működésébe és a konferenciák szervezésébe. Kiderül, hogy mit gondolunk az IT-bulvárról, illetve a generatív mesterséges intelligencia gyors fejlődése tükrében az újságírói szakma jövőjéről.

 


A felvétel a fenti lejátszóval itt is meghallgatható, de podcastjaink ott vannak többek között a Spotify-on, az Apple, valamint a Google podcastplatformján, ahol lehetőség van feliratkozni a Bitport csatornájára.

Közösség & HR

TeslaMate-fiókok szivárogtatnak érzékeny információkat a Teslákról

Ez most kivételesen nem amiatt van, mert Elon Muskot nagyon leköti az X felemeléséért és a Mars meghódításáért vívott küzdelme.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.