A CIO Klub legfrissebb podcastjában két IT-vezető az otthoni munkavégzés előnyeiről és hátrányairól: sok minden gyorsul, de néhány dolog végzetesen leáll.

Nehéz volt hazamenni, nehéz visszatérni. Így összegezhető két IT-vezető élménye a járványveszély miatt bevezetett távmunkáról. A legtöbb nagyvállalat számára meghatározó élmény volt, hogy akkor is működnek a dolgok, haladnak a folyamatok, ha senki sem ül a Nyóctólötig Center ötödik emeletén az irodában, és a különböző rendű-rangú vezetők csak videokonferenciázva tartják a kapcsolatot a beosztottaikkal. A Bitport CIO Klubjának hangos kiadásában Budai-Tüske Gáborral, a R34DY Zrt, technológiai igazgatójával, és Fritsch Róberttel, a Fővárosi Vízműket informatikai igazgatójával, a VISZ alelnökével beszélgettünk.

Abban a két vezető egyetértett, hogy az elmúlt hónapokban egy dolog pontosan kiderült: minden adott ahhoz, hogy ne kelljen egy térbe összeterelni sok embert, hogy képesek legyenek kollaborációra, közösen tudjanak megoldani feladatokat. Sőt az is bebizonyosodott, hogy egy a virtuális térben összeszervezett csapat is képes integrálódni egy olyan nagyvállalati szervezetbe, amellyel fizikailag sohasem érintkezett.
 

Budai-Tüske Gábor (b) és Fritsch Róbert


A beszélgetésben sok részletkérdésről esik szó. Többek között arról, hogy hogyan hatott a teljesítményre az otthoni munkavégzés. Kitértünk a mérésekre: lehet-e és kell-e mérni a távmunkás teljesítményt? Mekkora szerepe van a teljesítménymérésnek és a bizalomnak? És a legfőbb kérdés: hogyan működik a jó távmunkás szervezet?

Mindkét vezető több példával hozott, hogy még szélsőséges helyzetekben sem megy feltétlenül a teljesítmény rovására, ha a munkahelyi vezető nem sétál át beosztottjai között fél-egy óránként. Fritsch Róbert egy kritikus infrastruktúra, a Fővárosi Vízművek működési folyamatiba engedett bepillantást, míg Budai-Tüske Gábor arra hozott érdekes példát, hogy  hogyan lehet csapatot építeni úgy, hogy az emberek csak a virtuális térben találkoznak.


A felvétel meghallgatható a fenti lejtászóval itt, de elérhető a Spotify és az iTunes, valamint a Google Podcast platformján is.

A témát aktualitása miatt folytatjuk a következő adásban egy nagy szervezet HR-vezetőjével és egy munkajogásszal.

Közösség & HR

500 ezer megrendelőnél jár a Starlink űrinternete

Már majdnem másfél ezer holdat állítottak pályára, a rendszer bétatesztjét is lezavarnák a nyár végéig.
 
Májusi mellékletünkben az IT infrastruktúra automatizálásának aktuális kérdéseit járjuk körül, figyelembe véve az üzemeltetői és a fejlesztői megfontolásokat is.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.