Úgy tűnik, a Microsoft alelnöke túl korán élesített egy anyagot a hivatalos blogon. A bejegyzést rögtön törölték, de az url-ből tudható, hogy egy idén indult, mobilos levelezést könnyítő app lehet a következő felvásárlási célpont.

Nagyvállalati szinten ritkán látható amatőrséget követett el a Microsoft alelnöke, vagy legalábbis a nevében posztoló alkalmazott. A bejegyzés címe ugyan semmiféle információt nem tartalmazott, az url (http://blogs.microsoft.com/blog/2014/11/25/microsoft-acquires-acompli/) azonban több mint beszédes volt.

Éber RSS

A történtekre egy újságíró bukkant rá, akinek a hírolvasó alkalmazásába pottyant be a kurtán furcsa poszt. A BetaNews munkatársa meg is kereste a Microsoft az ügyben, ahonnan némi késlekedés után azzal hárították el a megkeresését, hogy "jelenleg nem áll módukban tájékoztatást adni". Ez a lényegében a "sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom" egyik változatának tekinthető válasz inkább megerősíti, mint gyengíti azt a teóriát, hogy a szoftveróriás valóban felvásárolhatja az alig néhány hónapja működő Acompli startupot.

Az azóta teljesen törölt blogbejegyzést az a Rajesh Jha jegyezte, aki a cég Office Live és Exchange termékeken dolgozó alelnöke. A többek között az irodai munkát, levelezést, csoportmunkát felölelő portfólióba pedig igencsak beleillik az Acompli alkalmazása, amely egy mobil felületre tervezett, de az asztali gépek funkcionalitásával vetekedő app.

Felturbózott levélláda

A rendkívül fiatal, 2014-ben indított Acompli több szempontból is igyekszik megkönnyíteni a mobilosok életét, elsősorban, de nem kizárólag munkahelyi ügyintézését. Az alkalmazás egyetlen felületen képes kezelni akár több emailfiókot, a felhasználó naptárbejegyzéseit, illetve a cloud tárhelyen tárolt állományokat.

Az egyéb funkciók listája is meglehetősen impresszív. A rendszer automatikusan megkülönbözteti a kiemelten fontos partnerekhez kötődő leveleket, lehetőség van többféle megközelítésű (prediktív) keresésre, könnyen lehet időpontot egyeztetni, helyadatokat megosztani, vagy éppen úgy küldeni nagy méretű állományokat, hogy azokat magára a telefonra nem is kell letölteni.

Az alkalmazás együttműködik a Microsoft Exchange és a Gmail levelezőrendszerekkel, mint ahogy számos tárhelymegoldással is, mint például a Dropbox, a OneDrive, a Google Drive és az iCloud. Az app maga viszont (egyelőre) csak androidos és iOS-verzióval rendelkezik, azaz nincs Windows Phone-változat. 

Váratlan fejlemények

Nyilvánvalóan nem véletlenül történt meg a héten a fenti fiaskó, azt azonban nem tudni, hogy hivatalosan mikor jelentik be a felvásárlást a felek. Már ha egyáltalán bejelentik, és nem valami utolsó pillanatban felmerült nézetkülönbség miatt kellett behúzni a féket. Annyit mindenesetre sikerült a véletlen élesítéssel elérni, hogy sokan, így mi is megismertük ezt az első blikkre rendkívül hasznos alkalmazást. Ha másra nem, arra biztosan jó volt a baki, hogy az Acompli tárgyalási pozícióját erősítse, amennyiben még nem került tinta a felvásárlási szerződésre.

Mobilitás

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.