Rekord gyorsasággal, két hét alatt lezárta a Trusteer felvásárlását az IBM. A Kék Óriás értékes technológiákhoz jutott 1 milliárdért.
Augusztus közepén jelentették be, és már le is zárták a pénzügyi folyamatokat a Trusteer biztonságtechnikai cég felvásárlásával kapcsolatban. A 2006-ban alapított cég viszonylag gyorsan befutott a sikeres védelmi technológiának köszönhetően. Elsősorban az online pénzügyi tranzakciók biztonságát növelő megoldások fejlesztésére koncentrált – igencsak sikerrel: az Egyesült Államok tíz legnagyobb bankja közül hét alkalmazza a vállalat technológiáit.

Az IBM technológiát vett A felvásárlással az IBM értékes technológiákhoz jutott, amelyek nagy lyukat foltozhatnak be az IBM a fejlett kártékony programok elleni védelmi kínálatán – értékelte az akvizíciót Mike Rothman, a Securosis kutató és tanácsadó cég elnöke. Bár sem az IBM, sem a Trusteer nem hozta nyilvánosságra, hogy a Kék Óriás mennyit fizetett a cégért, egyes iparági értesülések szerint a vételár 800 millió és 1 milliárd dollár közötti összeg lehetett. Az is erősíti azt a vélekedést, hogy az IBM főleg a Trusteer technológiáira hajtott, hogy a mintegy 300 főt foglalkoztató biztonságtechnikai vállalkozás 2012-ben mintegy 80 millió dollár bevételt produkált.Mickey Boodaei, a Trusteer  alapító vezérigazgatója: jó üzletet csinált

A felvásárlással kapcsolatban Brendan Hannigan, az IBM Security Systems vezetője úgy nyilatkozott, hogy a Trusteer technológiái elsősorban a felhőszolgáltatásokhoz, a mobilokhoz és a végponti védelemhez kínált IBM-megoldásokat fogják erősíteni. „Így átfogó hálózati és kliensoldali anti-malware megoldásokat kínálhatunk ügyfeleinknek" – mondta az IBM-vezető. A cég szervezetileg is része lesz az IBM Security Systemsnek.

Az IBM az akvizíció kapcsán létrehozott Izraelben egy olyan kiberbiztonsági labort, amely több mint kétszáz IBM-es és egykori trusteeres kutatónak, illetve fejlesztőnek ad munkát. A kutatások fő csapásirányai a mobil- és alkalmazásbiztonság, a fejlett fenyegetettségek elleni küzdelem, valamint a víruskutatás.

Az IBM 2 milliárddal szegényebb, de egy felhőszolgáltatóval gazdagabb
A Cisco bevásárlása felbolydíthatja a biztonsági piacot

A jó oldalon is készülnek az MI-modellek feltörésére

A sebezhetőségek feltárásának egyik módja, amikor különféle trükkökkel próbálják rendellenes működésre bírni a mesterséges intelligenciát, és ezeket az erőfeszítéseket is az automatizálás emelheti új szintre.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.