Rekord gyorsasággal, két hét alatt lezárta a Trusteer felvásárlását az IBM. A Kék Óriás értékes technológiákhoz jutott 1 milliárdért.
Augusztus közepén jelentették be, és már le is zárták a pénzügyi folyamatokat a Trusteer biztonságtechnikai cég felvásárlásával kapcsolatban. A 2006-ban alapított cég viszonylag gyorsan befutott a sikeres védelmi technológiának köszönhetően. Elsősorban az online pénzügyi tranzakciók biztonságát növelő megoldások fejlesztésére koncentrált – igencsak sikerrel: az Egyesült Államok tíz legnagyobb bankja közül hét alkalmazza a vállalat technológiáit.

Az IBM technológiát vett A felvásárlással az IBM értékes technológiákhoz jutott, amelyek nagy lyukat foltozhatnak be az IBM a fejlett kártékony programok elleni védelmi kínálatán – értékelte az akvizíciót Mike Rothman, a Securosis kutató és tanácsadó cég elnöke. Bár sem az IBM, sem a Trusteer nem hozta nyilvánosságra, hogy a Kék Óriás mennyit fizetett a cégért, egyes iparági értesülések szerint a vételár 800 millió és 1 milliárd dollár közötti összeg lehetett. Az is erősíti azt a vélekedést, hogy az IBM főleg a Trusteer technológiáira hajtott, hogy a mintegy 300 főt foglalkoztató biztonságtechnikai vállalkozás 2012-ben mintegy 80 millió dollár bevételt produkált.Mickey Boodaei, a Trusteer  alapító vezérigazgatója: jó üzletet csinált

A felvásárlással kapcsolatban Brendan Hannigan, az IBM Security Systems vezetője úgy nyilatkozott, hogy a Trusteer technológiái elsősorban a felhőszolgáltatásokhoz, a mobilokhoz és a végponti védelemhez kínált IBM-megoldásokat fogják erősíteni. „Így átfogó hálózati és kliensoldali anti-malware megoldásokat kínálhatunk ügyfeleinknek" – mondta az IBM-vezető. A cég szervezetileg is része lesz az IBM Security Systemsnek.

Az IBM az akvizíció kapcsán létrehozott Izraelben egy olyan kiberbiztonsági labort, amely több mint kétszáz IBM-es és egykori trusteeres kutatónak, illetve fejlesztőnek ad munkát. A kutatások fő csapásirányai a mobil- és alkalmazásbiztonság, a fejlett fenyegetettségek elleni küzdelem, valamint a víruskutatás.

Az IBM 2 milliárddal szegényebb, de egy felhőszolgáltatóval gazdagabb
A Cisco bevásárlása felbolydíthatja a biztonsági piacot

Nem a munkahelyünket, hanem a fizetésünket fenyegeti az MI

Az Európai Központi Bank szerint nem pont az lehet a probléma a mesterséges intelligenciával, amitől a legtöbben félnek, de a technológia munkaerőpiaci hatásai egyelőre homályosak.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.