Nem csak a modellt, a körítést is adja. Ez is drágább Magyarországon, mint az USA-ban.
Hirdetés
 

Az OpenAI és a Microsoft után a Google is megpróbálja termőre fordítani a mesterséges intelligenciáját. A vállalat tegnap rövid blogposztban jelentette be, hogy Bard nevű mesterséges intelligenciáját átkereszteli, és fizetős szolgáltatásként kínálja. Az amerikai vásárlók havi 20 dollárért fizethetnek elő a Google One AI Premium csomagra, melynek része a jövőben Gemini Advanced néven futó MI. A szolgáltatás 150 országban (köztük Magyarországon) érhető el, de egyelőre csak angol nyelven. Az érdeklődők kapnak 2 hónap ingyenes próbaidőszakot. A magyarországi ár 8790 forint, ami kb. 20 százalékkal magasabb az amerikai árnál.

Az előfizetéshez jár egy erősebb modell, az Ultra 1.0 is, amellyel a Gemini Advanced sokkal jobban teljesít az olyan összetett feladatokban, mint a kódolás, a logikai feladatok, az árnyalt utasítások követése vagy a kreatív projektekben való együttműködés, írja a posztban Sissie Hsiao alelnök, a Google Geminiért felelős vezetője. A szolgáltatás hosszabb és mélyebb, részletesebb beszélgetéseket tesz lehetővé, ugyanis jobban megérti a korábbi kérések kontextusát. Ezáltal olyan feladatokra is alkalmas mint a személyre szabott, a felhasználó tanulási stílusához igazodó oktatás, segíthet kódolásban (kódolási forgatókönyvek, ötletelés, különböző megközelítések kiértékelése stb.), vagy aktívan felhasználható kreatív folyamatokban az ötleteléstől a kivitelezésig, sorolta a példákat Hsiao.

Beégett a 20 dolláros árszint?

A szolgáltatáshoz jár 2 terabájt felhőtárhely. Utóbbi egyébként önmagában is átlagosan havi 10 dollárba kerül a Google felhőjében. Az előfizetők hamarosan a Gmailben és a Google termelékenységi csomagjában is hozzáférnek a Geminihez. A Reuters idézi a Bard product leadjét, Jack Krawczykot, aki szerint fizetős szolgáltatásként az ma már kevés, ha csak modellhez való hozzáférést kínálnak. Az ilyen szolgáltatások célpiaca azok az emberek, akik olyan MI-t szeretnének, amely képes például utasítások nyomán új tartalmakat generálni, és amely olyan lekérdezéseket is jól kezel, amikre nincs egyértelmű válasz az interneten.

A Gemini Advancednek elkészült a mobilos változata Androidra és iOS-re egyaránt. Az app még interaktívabb eszközzé teszi a telefont, például segít bonyolultabb szövegek létrehozásában, amiket ki lehet egészíteni generált képekkel, ábrákkal is.

A Google One AI Premium árazásában nincs különösebben meglepetés: kopírozta két legnagyobb konkurensét. Tavaly február elején az OpenAI ennyiért dobta piacra a ChatGPT Plust. A Microsoft pedig januárban bővítette az MI-vel megcélzott felhasználók körét a Copilot Pro csomaggal, amit szintén 20 dollárért kínál. Az hogy a felhasználók több szolgáltatás közül választanak, valószínűleg élénkíti a versenyt, és talán az árazásra is hatással lesz.

(Nyitó kép: google.com)

Cloud & big data

Gyors zuhanásra is fel kell készülniük a menő MI-cégek befektetőinek

A buborék kialakulása sem kizárt, de az árfolyamok gyors felfutását követően anélkül is elkerülhetetlen lesz korrekció – jósolja a Wharton School veterán közgazdásza.
 
Hirdetés

Miért szerette Bill Gates a lusta kollégákat? – A produktivitás öt új trendje az ITSM-ben

Egy konferencia, ahol a CIO-k új produktivitásjavító eszközöket és módszereket tanulhatnak. Márciusban jön a 9. META-INF Atlassian Day – nem csak Atlassian-ügyfeleknek!

Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.