Az óriáscég megállapodott a brit hatóságokkal, így kezdődhet a légi csomagszállítás finomhangolása.

Nagyszabású együttműködést jelentett be az Amazon, amelynek keretében Nagy-Britannia légügyi hatóságával karöltve igyekeznek közelebb hozni a napot, amikor az online vásárolt termékeket önvezérelt repülő szerkezetek viszik célhoz.

Keresik a megoldást

A drónos postaszolgálat éles bevetésére egyelőre sem technikai, sem jogi oldalról nem áll rendelkezésre a megfelelő háttér. Az amerikai nagyvállalat ezeken egyszerre akar átlendülni. A brit civil légügyi hatóság nem csupán áldását adta új tesztek elvégzésére, de a szakértők és jogalkotók igyekeznek a projektet arra is kihasználni, hogy egy működőképes, egyúttal biztonságos szabályozási környezetet alakítsanak ki. Utóbbi elengedhetetlen ahhoz, hogy az Amazon közel három éve belengetett Prime Air szolgáltatása megvalósulhasson.

Az Amazon három fő csapásirányt jelölt ki a teszteknek. Vizsgálják, miként lehet megbízhatóan üzemeltetni a drónokat látótávolságon kívül vidéki és külvárosi környezetben, alapos próbának vetik alá a szerkezet biztonságáért felelős, az objektumok elkerülését felügyelő rendszert, illetve azt is tesztelik, hogy több, magas fokon automatizált drónt miként képes egy szem emberi felügyelő egyszerre kontroll alatt tartani.

Amerika szigorú

A cég számára azért is különösen fontos a mostani megállapodás a britekkel, mert hazai terepen komoly hátráltató tényezőt jelent a nem olyan rég nyilvánosságra hozott új szabályozói környezet. Az amerikai hatóságok ugyanis egyelőre nem látják elérkezettnek az időt a drónok nagyüzemi bevetésének. Hamarosan életbe lépő tervezetük teljesen kizárja a Prime Air egyesült államokbeli bevezetését. Így a maximum 2,5 kilós csomagokat 25 kilométerre eljuttató gépek egyelőre maximum Európában tűnhetnek fel.

Egy sikeres együttműködés, majd egy esetlegesen problémamentes éles angliai bevezetés viszont erős ütőkártya lehetne az Amazon kezében, amivel hatékonyabban tudna otthon lobbizni a szabályozói környezet megváltoztatásáért.

Földön már megy

Sokkal földhöz ragadtabb formában azonban már Európa-szerte elindult az automatizált kiszállítás éles tesztje. Egy észt startup ugyanis most júliustól kezdett bele a gépesített csomagszállításba több nagyvárosban. Az apró holdjárókra hasonlító kerekes járművek Londonban, Bernben, Hamburgban és Düsseldorfban immár valódi partnercégek igazi megrendeléseit juttatják célba.

Piaci hírek

Villanypóznákon is átmászik a Facebook kábelező robotja

A közösségi behemót jól felfogott érdeke, hogy minél több ember számára legyen elérhető és megfizethető internetszolgáltatás. Ennek támogatására szolgál a frissen bemutatott új projekt is.
 
Hirdetés

Így építhető fel a jövő adatokból

Az elmúlt hónapokban minden korábbinál jobban felértékelődött a vállalatok adatvagyona.

Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.