A társaság ipari partnereivel közösen dolgozik azokon a műszaki szabványokon, amelyek lehetővé teszik majd a mesterséges intelligenciával létrehozott kép-, hang- vagy videotartalmak azonosítását.
Hirdetés
 

A Meta a elkövetkező hónapokban megkezdi a más gyártók MI-szolgáltatásaival generált képek azonosítását és címkézését a fájlokba épített, szemmel nem látható jelzések segítségével – jelentette be tegnap Nick Clegg, a vállalat globális kommunikációs vezetője. A Facebook, az Instagram és a Threads csatornáin közzétett, markereket tartalmazó fájlokat ennek megfelelően olyan címkékkel látja majd el, amelyek jelzik a felhasználóknak, hogy a sok esetben valódi fényképekre hasonlító anyagok valójában a mesterséges intelligencia által létrehozott digitális alkotások.

A bejelentést tartalmazó blogbejegyzésében emlékeztetnek rá, hogy a Meta már most is címkézi azokat a tartalmakat, amelyet saját MI-eszközeivel állítottak elő. Az új rendszer üzembe helyezésével azonban az OpenAI, a Microsoft, a Google, az Adobe, a Midjourney vagy a Shutterstock hasonló képeit is felcímkézik a technológiai vállalatok kialakulóban lévő szabványrendszere alapján, amit az érintett nagyvállalatok a generatív MI-technológiákkal összefüggő károk mérséklésére dolgoznak ki, koordinálva egymással a tiltott tartalmak platformok közötti eltávolítását is.

Alkalmazkodnak a saját maguk teremtette helyzethez

A Reuters beszámolójában idézi Clegg egy korábbi interjúját, amelyben a Meta alelnöke magabiztosan nyilatkozott az MI-vel generált képek szűrésének megbízhatóságáról, hozzátéve, hogy az audio- és videotartalom megjelölése bonyolultabb dolog, és az erre szolgáló eszközök még fejlesztés alatt állnak. Bár a technológia még nem teljesen kiforrott, a Meta saját tevékenységével "lendületet és ösztönzést" adna az iparág más szereplőinek, miközben felhasználóitól is megköveteli a megváltoztatott anyagok jelölését, büntetéseket helyezve kilátásba annak elmulasztásakor.

Az a tudósításból nem derül ki, hogy pontosan milyen büntetésekről lenne szó, és Clegg is elismerte, hogy nincsenek megfelelően működő mechanizmusok a ChatGPT és más alkalmazások által generált írott szövegek címkézésére sem. A Reuters kérdésére azt sem árulta el hogy mi a helyzet a WhatsApp üzenetküldőon keresztül megosztott MI-tartalommal. Az viszont kiderült, hogy a Meta független ellenőrző testületének hétfői állásfoglalása szerint a szintetikus és hibrid tartalom szaporodásával inkább címkézni lesz érdemes azt, mintsem az eltávolításával erőlködni.

Közösség & HR

Megint szintet léphet az űrből történő leskelődés

A megfigyelő államnak lassan az okozza majd a legnagyobb problémát, hogy a kémdrónok ne repüljenek bele a kémműholdak fotóiba.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.