Az új fejlesztést pontosabb lenne olyan Chromium-alapú alkalmazásfuttatási környezetnek nevezni, ami megtévesztésig hasonlít egy böngészőre.

Böngészőt fejleszt a Citrix. A vállalati szoftverek piacán kevés ennél meglepőbb hír lehetne (pl. ha az SAP bejelentené, hogy következő fejlesztése egy FPS játék lesz). De szó sincs arról, hogy a vállalati szoftverek gyártójaként a Citrix be akarna lépni a konzumer piacra. Nagyon leegyszerűsítve: egy biztonságos futtatási környezetet készítettek a Citrix Workspace-en futtatott webes alkalmazásokhoz.

A jövőben bármilyen helyben telepített, azaz belső tárhelyen hosztolt webes alkalmazást vagy biztonsági házirenddel korlátozott SaaS (Software as a Service) alkalmazást indít el a felhasználó a Citrix Workspace-ben, az a Citrix Workspace Browserben fog futni, derül ki a Citrix hivatalos blogján közzétett ismertetőből.

Mint Zaid Merchant termékmenedzser írja a bejegyzésben, a Citrix Workspace alkalmazással integrált Chromium-alapú Workspace Browser egy transzparens biztonsági réteget ad a felhasználói élményhez. Párhuzamosan biztosítja egy natív böngészőeszköz minden funkcióját végfelhasználó munkakörnyezetében.

A böngésző magas szintű biztonságát az hivatott garantálni, hogy integrálták a szoftvercég felhős zero-trust biztonsági szolgáltatásával, a Citrix Secure Private Access-szel. Ez teszi lehetővé azt is, hogy a böngészőből VPN nélkül hozzá lehessen férni a belső tárhelyen üzemeltetett webes alkalmazásokhoz és a SaaS alkalmazásokhoz egyaránt. Szintén egyszerűsíti a munkamenetet, hogy egyszeri bejelentkezéssel lehet elérni minden Citrix Workspace-szel indított appot függetlenül attól, hogy az helyben hosztolt vagy SaaS alkalmazásról van szó. A Workspace Browser Windowson támogatja a proxy-hitelesítést is.
 

Rövid videós útmutató a Workspace Browserhez


A progresszív webes alkalmazások (PWA) kezelésével és a biztonsági irányelvekkel konzisztens felhasználói élményt nyújt, ígéri böngészőjéről a Citrix. A biztonsági házirend árnyaltan, URL-enként alkalmazható. Akár alkalmazásonként is tiltható például a képernyőképek készítése, a letöltés vagy a nyomtatás. Letiltható, korlátozható a vágólap használata, és a képernyőkre akár vízjelet is lehet tenni. Emellett tartalmaz védelmet a keyloggerek ellen, valamint meg tudja előzni, hogy egy támadó szoftver képernyőfelvételt készítsen, vagy maga a felhasználó akaratlanul ossza meg képernyőjét.

Ismerős munkakörnyezetet akartak

A böngésző amúgy nem sokban tér el a Chromium-alapú böngészőktől (Chrome, Edge), így a Ctirixnek legalább azzal nem kellett különösebben foglalkoznia, hogy ismerős kezelőfelületet biztosítson. A Worspace Browser támogatja a mikrofon- és webkamera-használatot (pl. a videokonferenciás csoportmunkához), van benne letöltés- és könyvjelzőkezelő, támogatja a sötét üzemmódot, a fülek és ablakok használatát, a lapcsoportosítást, lehet használni parancsikonokat...

A megoldás már általánosan elérhető. A 2109-es kiadástól kezdve a Citrix a Workspace-szel együtt adja Windowsra és Mac OS-re is.

Cloud & big data

A vártnál lassabban másznak ki a gödörből az okostelefonok

Az IDC jelentősen visszavett idei forgalomra vonatkozó jóslatából. Az ok a sokszor emlegetett alkatrészhiány és a globális logisztikai kihívások.
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.