A Ford és a BMW blokklánc-technológiára épülő "születési anyakönyvi kivonattal" adná az autóit, amiben minden adat rögzül.

Végleg leszámolna az órapörgető autónepperekkel a BMW és Ford. Blockchain alapú születési anyakönyvi kivonatot akarnak adni minden autójukhoz, amelyben a gyártól a bontóig rögzítenék az autó életének minden mozzanatát. A két vállalat arra számít, hogy ezzel drasztikusan vissza tudja szorítani az autókkal történő csalást (például a kilométeróra pörgetését, ami egy időben nálunk össznemzeti sport volt).

A két gyártó közös kezdeményezését a rendszer fejlesztője, a Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI) jelentette be. A terv szerint egy olyan elektronikus "szervizkönyvet" kap minden autó, amely meghamisíthatatlan módon rögzíti majd az autóval kapcsolatos összes eseményt: a kötelező szervizt, az alkatrészcserét, a baleseti károk javítását éppúgy, mint például a kilométeróra állását vagy a tulajdonosváltást.

A MOBI közleménye szerint a tavaly kidolgozott ún. Vehicle Identity I (VID I) szabványt fejlesztik tovább. A VID II szabvány az azonosító adatok tárolásának blockchainen történő megvalósítása, melynek a legfőbb előnye a közlemény szerint, hogy megbízhatóan és határon átívelő módon lehet visszakövetni az autók előéletét. A szabvány új verziója lényegében kapocsként is szolgálhat az egyes nemzeti járműnyilvántartási rendszerek között.

Ha a megoldást bevezetik, annak az egész autóiparra hatása lehet. Például felpezsdülhet a használt autók piaca. Egy másodkézből vásárolt járműről nehéz reális képet kapni. Még az adott típust kívül-belül ismerő és értő autószerelő sem garancia arra, hogy fény derül a jármű rejtett hibáira. Az új azonosító rendszerrel ezek a kockázatok ha nem is tűnnek el teljes mértékben, jelentősen csökkennek. Emellett távlatilag nagy segítséget jelenthet a biztosítóknak is, hiszen ha általánossá válik egy ilyen azonosító rendszer, az autókat sokkal nehezebb lesz ellopni.

A MOBI azonban további használati eseteket is ki fog dolgozni. Erről egyelőre annyit árultak el, hogy a blockchaines megoldás szerepet kaphat a járműfinanszírozásban és az autonóm járművek egymás közötti adatcseréjében vagy az autómegosztó szolgáltatások üzemeltetésében is. A megoldás alapjait kidolgozó munkacsoport vezetője a MOBI-n belül a Ford és a BMW, de részt vesz a közös munkában az Amazon (AWS), az Accenture, a Bosch, a Car IQ, a Honda és az IBM is.

Nem ez az első ilyen kezdeményezés

A blockchain alkalmazásában egyre több autógyártó lát fantáziát. A Volkswagen és a Ford például a technológia segítségével igazolják, hogy az autóik akkujában lévő kobaltot etikus körülmények között bányászták. A Daimler Trucks North America (DTNA) pedig egy amerikai startup, a nevadai Filament technológiájára építve kísérletezik használatával az alkatrészgyártásban. Blokklánccal szeretnék nyomon követni az új és felújított alkatrészeket. A DTNA ettől például a hatékonysága javulását várja.

A MOBI és a Filament megoldása esetében is az adat a rendszer kulcsa. Az amerikai startup olyan rendszereken dolgozik, melyek egyesítik az IoT, a blockchain és az edge computing lehetőségeit. A központi kérdés azonban mindig az adat megbízhatósága és integrálhatósága. A Nevadai Egyetemen például egy olyan adatintegritási szabványon dolgoznak, amely az autonóm járművek és a közúti infrastruktúra közötti kommunikációt biztosíthatja.

Cloud & big data

A Microsoft vezére szerint is le kellene állni az MI dédelgetésével

Satya Nadella szerint mindenki előtt világossá kell tenni, hogy a mesterséges intelligencia egy eszköz, nem valamilyen emberi értelemmel rendelkező dolog.
 
Az Európai Unió kibervédelmi direktívájának való megfelelés nem annyira bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre látszik.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.