Hivatalosan átszervezésekről van szó, de a tekervényes folyamatok vége a beszámolók szerint nem más, mint a létszám látványos leépítése.

A Meta-Facebookra mostanság minden szempontból rájár a rúd, eközben azonban a vállalat a létszámát tekintve igencsak felduzzadt: az idei második negyedév végén közel 84 ezer alkalmazottja volt, ami éves összehasonlításban 32 százalékos bővülést jelent. A társaságnál ki is hirdették, hogy meg kell szabadulni a felesleges terhektől, ennek eredményeként pedig feloszlatták például a Responsible Innovation Team nevű egységet, amelyik többek között az egyes fejlesztések lehetséges negatív társadalmi következményeit igyekezett feltárni és kezelni. A munkatársakat azonban nem bocsátották el azonnal, hanem először adtak nekik 30 napot, hogy új feladatot találjanak maguknak a vállalaton belül.

A The Wall Street Journal a Meta munkatársaira hivatkozva arról számolt be, hogy itt a képzettség vagy a kiemelkedő teljesítményértékelés sem volt garancia a sikerre: a vállalat a szeptember végi hírek szerint legalább 10 százalékkal próbálja csökkenteni működési költségeit, ami nehezen képzelhető el jelentős leépítések nélkül. A Business Insider keddi riportja alapján a "a teljesítményelvárások eltolódása miatti csendes elbocsátások" akár a Meta összes munkavállalójának 15 százalékát is érinthetik, miközben a héten az is kiderült, hogy meghosszabbítják a munkaerő-felvétel május óta érvényben lévő felfüggesztését.

Spórolás különösebb perspektíva nélkül

A BI úgy értesült, hogy a vállalat igazgatóinak beosztottaik legalább 15 százalékát kell kijelölniük mint "támogatásra szoruló" dolgozót, akiket a várakozások szerint valamilyen teljesítményjavító HR-es eljárásra (Performance Improvement Plan) rendelnek. Ez lényegében a közös megegyezéssel való távozás előszobája, mivel ha a felülvizsgálati folyamat nyomán sem oldódnak meg a problémák, akkor a következő lépés már a teljesítménycéloktól elmaradó alkalmazottak elbocsátása lehet a fenti, 30 napos kötelező színjáték után. Ha a Metánál komolyan gondolják a 15 százalékos fűnyírót, az a jelenlegi állás szerint 12 ezer fős leépítésnek felel majd meg.

Ahogy több beszámolóban is megjegyzik, a teljesítményfokozó program a Meta vezetésére, sőt magára a vállalatra is ráférne mostanában. Bár a hatalmas leépítést nyilván olyan csendben próbálják végrehajtani, amennyire ez csak lehetséges, az utolsó néhány negyedév performanszán ez sem fog semmit szépíteni. A reklámbevételek elapadása jelentős bevételkiesést okozott, csakúgy, mint az, hogy a közösségi platform nem tudott hatékonyan versenyezni a TikTokkal. Másfelől folyamatosan öntötte a dollármilliárdokat a metaverzumról szóló, eléggé kiforratlan víziójába, ez utóbbinak azonban egyelőre alig van bármilyen kézzelfogható eredménye.

Közösség & HR

TeslaMate-fiókok szivárogtatnak érzékeny információkat a Teslákról

Ez most kivételesen nem amiatt van, mert Elon Muskot nagyon leköti az X felemeléséért és a Mars meghódításáért vívott küzdelme.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.