Biztonság

Visszanyalt a fagyi a 30 éves internetes hátsó ajtón keresztül

Biztonsági szakértők az évtizedekkel ezelőtt alkotott szabályozás teljes kudarcát látják benne, hogy kínai hekkerek a hatósági megfigyeléseknél használt rendszereken keresztül hallgatták le nagy amerikai távközlési szolgáltatók forgalmát.
 
A javuló gazdasági helyzet sem tudta pozitívban tartani a PC-ket
A harmadik negyedévben éves alapon közel 2,5 százalékot esett a személyi számítógépek forgalma – derül ki a IDC előzetes adataiból.
Radikális megoldást javasol az amerikai igazságügy a Google megregulázására
Egyes üzletágak leválasztása, értékesítése és a versenytársakkal történő adatmegosztás is szerepel a minisztérium étlapján.
A mesterséges intelligencia úttörői kapták a fizikai Nobel-díjat
John Hopfield a Priceton Egyetem professor emeritusa, míg a Google-től tavaly távozó Geoffrey Hinton a Torontói Egyetemen tanít.
Orwelli forgatókönyvet valósít meg az OpenAI az NYU professzora szerint
A vállalat technológiája még mindig nem elég fejlett hozzá, hogy kitermelje a befektetők által elvárt bevételeket, a tömeges megfigyelésben viszont kiválóan alkalmazható és értékesíthető.
Európai módra kötik gúzsba a Google-t az Epic-per következményeként
Az amerikai bírói végzés értelmében a Google nem kötheti röghöz az androidos alkalmazásfejlesztőket. Mindez hasonló helyzetet teremt a tengerentúlon, mint amire Európában már rászorították a monopolhelyzetben lévő platformokat.
A cégvezetők többsége szerint vége a távmunkás korszaknak
Újabb felmérés erősíti meg, hogy a döntéshozók nagy része mielőbb visszatérne a régi kerékvágásba, bár ezt nem feltétlenül lesz könnyű eladniuk a munkavállalók újabb generációinak.
Bejelentették a világ legnagyobb csipgyártó üzemét
A Foxconn új gyártóegységéről annyit már tudni, hogy az Nvidia következő generációs MI-csipjeit ontja majd magából, bár egyelőre még a beruházás helyszínéről sem árultak el részleteket.
Ukrán hekkerektől kaphatott kéretlen szülinapi köszöntőt Putyin
Súlyos kibertámadás áldozata lett tegnap a legnagyobb orosz médiaszolgáltató. Az ügy pikantériája, hogy az ország első számú embere épp hétfőn ünnepelte 72. születésnapját.
Business Logic Attack: az egyik legrafináltabb támadástípus
A probléma szorosan összefügg a felhő miatt egyre népszerűbb mikroszerviz architektúrák és webalkalmazások, pontosabban a használatukhoz szükséges API-k terjedésével.
Elon Musk szerint űrlézerek nélkül semmi értelme sakkozni
A legmilliárdosabb milliárdos túlságosan egyszerűnek tartja a sakkot, amiben a vesztett helyzeteket sem lehet megfordítani a játék közben feltalált szuperfegyverekkel.
Hirdetés

A japán bölcsesség ereje: emberség a technológiai megoldások mögött

A globális válság súlyosan érintette az office piacot, ami a GLOBAL-UNION Kft. tevékenységét is veszélybe sodorta. A 100 százalékos magyar tulajdonban álló vállalat azonban a nehézségek közepette is megőrizte optimizmusát, és következetesen a legjobb döntéseket hozta.

A probléma szorosan összefügg a felhő miatt egyre népszerűbb mikroszerviz architektúrák és webalkalmazások, pontosabban a használatukhoz szükséges API-k terjedésével.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.