A Threads napi szinten aktív felhasználók számában hónapokkal ezelőtt lehagyta az X-et az amerikai piacon, bár a havi aktivitást tekintve még lemaradásban van.

A Threads tavaly júliusi indulását gyors felfutás és visszaesés követte, de november óta folyamatosan növekedett az alkalmazás napi szinten aktív felhasználóinak száma, ami egy ideje már azt vetítette előre, hogy a Meta Twitter-klónja idővel tényleg lehagyja az eredeti, X-re átnevezett közösségi oldalt. Maga az X az elmúlt másfél évben, már Elon Musk irányítása alatt inkább azzal küzdött, hogy megtartsa addig meglévő bázisát. Bár a társaság szerint ezzel nincs is komoly probléma, a külső mérések szerint úgy fest, hogy az elmúlt időszakban elveszíthette felhasználóinak csaknem negyed részét.

A Business Insider friss beszámolója szerint a Threads a napi aktív felhasználók számában (daily active users, DAU) már stabilan előzi az X-et legfontosabb piacukon, az Egyesült Államokban. Az Apptopia adatai alapján a trend december óta tart, amikor a Threads lett az Apple-platformok legtöbbet letöltött alkalmazása. Az érdeklődést egyébként jelzi, hogy a Threads jelenleg a 3. helyen áll az App Store ingyenes alkalmazásai között, míg az X a 41. helyen szerénykedik. Hasonló a helyzet a Google Play áruházában is, ahol a Threads a 12., az X pedig a 44. helyen van ugyanebben a kategóriában.

A teljes győzelem azért még messze van

Áprilisban eddig a Threads átlagosan napi 28 millió aktív felhasználót számlált az amerikai piacon, ami több mint másfélszeres DAU-növekedés a decemberi értékekhez képest, és lényegesen magasabb az X-nél mért 22 milliónál. Ennek ellenére a Threadsnél még bőven lesz tennivaló, ha át akarják venni a vezető helyet a mikroblog-alkalmazások között, akkor meg pláne, ha fel akarják mutatni a Meta vezérigazgatója által célul kitűzött 1 milliárd felhasználót. Az X a havi szinten aktív felhasználók számában (monthly active users, MAU) például még így is biztosan vezet a versenytársa előtt.

Az Apptopia becslései szerint a Threads az Egyesült Államokban 100 millió körüli MAU-értéket muttott az elmúlt három hónapban, bár a Metát irányító Mark Zuckerberg februárban 130 millió körüli eredményről beszélt. Az X ehhez képest folyamatosan a 135-140 milliós szinten ingadozik. Zuckerberg rendszeresen elismétli, hogy "jó úton haladnak a nagy siker felé", bár a múlt héten például, amikor Taylor Swift egyedi funkciókkal használta a Threads szolgáltatást új albumának népszerűsítésére, az Apptopia szerint sem napi, sem heti szinten nem változtott semmit a Threads felhasználóinak száma.

Közösség & HR

Utazunk, és ilyenkor rejtélyes okokból az akkuk is gyorsabban merülnek

Forintos ötletek windowsos laptopokhoz, hogy tovább kitartson az áramforrástól távol használt gép.
 
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.