Az informatikai vállalatok érdekvédelmi szervezete hagyományos éves konferenciáján jelentett be egy új védjegyprogramot, amely a pozitív adóslistához hasonlóan a jól teljesítő vállalatok érvényesülését segítheti.
Az IVSZ többek között huszadik születésnapját is megünnepelte a hét második felében zajló 2011-es MENTA konferencián. Az informatikai cégek vezetőit, az államigazgatási szektor szereplőit és neves előadókat felvonultató rendezvény megnyitóján Laufer Tamás, az IVSZ elnöke arról beszélt, hogy az iparág nincs könnyű helyzetben. A recesszió az IKT cégeket sem hagyta érintetlenül, az innovatív ötletekkel rendelkező vállalkozások viszont számíthatnak a kockázati tőkére további fejlődésükhöz. Az IVSZ tagvállalatok körében végzett, nem reprezentatív felmérés  szerint a cégek egy része arról számolt be, hogy árbevétele az elmúlt évhez képest stagnált, de az innovatív megoldásokat kínáló – szinte kizárólag hazai tulajdonú – vállalatok esetenként 6-7 százalékos növekedést is elértek.

Kiváló cégek fóruma A MENTA egyik legfontosabb bejelentése az úgynevezett IVSZ Védjegy bevezetése volt. A program elindításával a szervezet célja az volt, hogy felhívják a megbízók és partnerek figyelmét a magas minőségű termékeket, szolgáltatásokat megbízhatóan szállító cégekre. A szakmai szervezet nem titkolt törekvése, hogy a védjegyet elnyert vállalkozások pozitív megkülönböztetésben részesüljenek különböző tendereken, pályázatokon.

Iparági tanácsadói szerepben az IVSZ
A BalaBit alapítója lett az év informatikai cégvezetője

A védjegy megszerzéséhez az IVSZ tagvállalatoknak szigorú szakmai és etikai normáknak kell megfelelniük, amelyek alátámasztására a vevők és a versenytársak ajánlásaira is szükségük lesz. A felállított standardoknak később már nem megfelelő cégek védjegyhasználati jogát a későbbiekben fel is függeszthetik, vagy akár végleg visszavonhatják.

Az első IVSZ Védjegy tulajdonosok a 4D Soft Kft., a Sense/Net Zrt., az eGov Kft. és a netTeam Zrt.

Vodafone-t cserélt Yettelre a magyar állam

A 4iG viszont az Antenna Hungárián keresztül immár a Vodafone 70,5 százalékát birtokolja.
 
Hirdetés

Ez gyorsan ment, az Invitech bevezeti a SOAR-t

Az Invitech biztonsági műveleti központjában olyan automatizált megoldást vezetnek be, amellyel akár egy eddig félnapos elemzőmunka is csak negyedórát vehet majd igénybe. Ez a SOAR.

Felderítés nélkül csatába menni – nagyjából ehhez hasonlítható az automatizált rendszereket nélkülöző kibervédelem. A mesterséges intelligencia mindkét oldalon beszállt a küzdelembe.

a melléklet támogatója az Invitech

CIO KUTATÁS

A HAZAI NAGYVÁLLALATOK FELHŐHASZNÁLATÁRÓL

Az Ön véleményére is számítunk Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével és az IPR-Insights szakértőivel közösen összeállított kutatásunkban.
Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.