Az informatikai vállalatok érdekvédelmi szervezete hagyományos éves konferenciáján jelentett be egy új védjegyprogramot, amely a pozitív adóslistához hasonlóan a jól teljesítő vállalatok érvényesülését segítheti.
Az IVSZ többek között huszadik születésnapját is megünnepelte a hét második felében zajló 2011-es MENTA konferencián. Az informatikai cégek vezetőit, az államigazgatási szektor szereplőit és neves előadókat felvonultató rendezvény megnyitóján Laufer Tamás, az IVSZ elnöke arról beszélt, hogy az iparág nincs könnyű helyzetben. A recesszió az IKT cégeket sem hagyta érintetlenül, az innovatív ötletekkel rendelkező vállalkozások viszont számíthatnak a kockázati tőkére további fejlődésükhöz. Az IVSZ tagvállalatok körében végzett, nem reprezentatív felmérés  szerint a cégek egy része arról számolt be, hogy árbevétele az elmúlt évhez képest stagnált, de az innovatív megoldásokat kínáló – szinte kizárólag hazai tulajdonú – vállalatok esetenként 6-7 százalékos növekedést is elértek.

Kiváló cégek fóruma A MENTA egyik legfontosabb bejelentése az úgynevezett IVSZ Védjegy bevezetése volt. A program elindításával a szervezet célja az volt, hogy felhívják a megbízók és partnerek figyelmét a magas minőségű termékeket, szolgáltatásokat megbízhatóan szállító cégekre. A szakmai szervezet nem titkolt törekvése, hogy a védjegyet elnyert vállalkozások pozitív megkülönböztetésben részesüljenek különböző tendereken, pályázatokon.

Iparági tanácsadói szerepben az IVSZ
A BalaBit alapítója lett az év informatikai cégvezetője

A védjegy megszerzéséhez az IVSZ tagvállalatoknak szigorú szakmai és etikai normáknak kell megfelelniük, amelyek alátámasztására a vevők és a versenytársak ajánlásaira is szükségük lesz. A felállított standardoknak később már nem megfelelő cégek védjegyhasználati jogát a későbbiekben fel is függeszthetik, vagy akár végleg visszavonhatják.

Az első IVSZ Védjegy tulajdonosok a 4D Soft Kft., a Sense/Net Zrt., az eGov Kft. és a netTeam Zrt.

Az örökéletű oldalakért szövetkezik az Internet Archive és a Cloudflare

A Cloudflare új Always Online szolgáltatását igénybe vevő weboldalak URL-jét a jövőben automatikusan archiválják a Wayback Machine rendszerében.
 
Bár a PSD2 kapcsán váltak széles körben ismertté az API-kban rejlő kockázatok, nem kell külső, harmadik fél ahhoz, hogy ezek a kockázatok testet öltsenek.

a melléklet támogatója a BalaSys

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.