Átalakítja vezetői struktúráját a Vodafone Magyarország. Ennek keretében az eddigi elnök-vezérigazgató csak elnök lesz, az operatív irányítás Diego Massida kezébe kerül.
A Vodafone Magyarország ma kiadott sajtóközleménye szerint október elsejétől megváltozott vezetői struktúrában dolgoznak tovább. A jelenleg elnök-vezérigazgatói pozícióban dolgozó Beck György októbertől már csupán az elnöki tisztet fogja betölteni. Az operatív irányítás Diego Massida kezébe kerül, aki egyben teljes körű felelősséget is visel majd a leányvállalat eredményeiért. A cég a döntést hivatalosan azzal magyarázza, hogy a Görögországban és Spanyolországban már bevált új irányítási mintát kívánja itthon is meghonosítani.

Az új vezérigazgató a Vodafone Csoport és a Vodafone Németország Video és Connected Home üzletágának vezetői székét hagyja ott a magyarországi feladatért. Beck György a váltás után már "csupán" az üzleti stratégiai kialakításáért, valamint a vállalat összes kifelé irányuló tevékenységéért felel. Ide tartozik többek között a politikusokkal és a jelentős gazdasági döntéshozókkal, valamint a kormányzattal és a szabályozó hatóságokkal való kapcsolattartás.

Hirtelen kormánymozdulatok Beck György 2007-ben lett a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, majd alig több, mint bő egy évvel ezelőtti kinevezése után már elnök-vezérigazgatói minőségben vezethette a vállalatot. A hivatalos magyarázat ennek fényében már kevéssé érthető, hiszen egy ekkora méretű cég esetében az ilyen gyors ütemű vezetői változtatásokat általában kerülni szokták, mivel mind a vállalat belső, mind a piaci működésével kapcsolatban kockázatokkal jár.

Vodafone: "Csak versenyezni szeretnénk"
Elnök-vezérigazgatóként vezeti Beck György a Vodafone-t

Rugalmasan korlátos csomagokra váltott a Telenor

Az új kézbe került szolgáltatónál a vezetőség után a terifacsomagoknál is frissítenek. A korlátlan adatforgalmat jó áron biztosító Hello Data megy, helyébe rugalmasabb, de drágább konstrukciók lépnek.
 
Hirdetés

Az ipar digitalizációja a munkaerőpiacot is átformálja

A digitalizáció, amely hamarosan az élet minden területét áthatja, a legelsők között az ipar újabb forradalmát indította el. A folyamat újfajta tudással felvértezett szakembereket igényel. Őket várja folyamatosan bővülő budapesti Industry X.0 csapatába az Accenture is.

Hirdetés

Gépek között, avagy az API kommunikáció rejtett buktatói

Az API kommunikáció biztonsági aspektusaira egyelőre nincsenek egzakt válaszok, de a Balasys megoldása segít a kikerülhetetlenné váló, API-k által jelentett biztonsági kockázatok kezelésében.

A fintech vállalkozásokat helyzetbe hozó európai uniós direktíva általánosságban nem ront a biztonsági helyzeten a bankok szerint. Bizonyos támadási formák azonban elszaporodhatnak, ha nem vigyázunk.

a melléklet támogatója a Balasys

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.