Átalakítja vezetői struktúráját a Vodafone Magyarország. Ennek keretében az eddigi elnök-vezérigazgató csak elnök lesz, az operatív irányítás Diego Massida kezébe kerül.
A Vodafone Magyarország ma kiadott sajtóközleménye szerint október elsejétől megváltozott vezetői struktúrában dolgoznak tovább. A jelenleg elnök-vezérigazgatói pozícióban dolgozó Beck György októbertől már csupán az elnöki tisztet fogja betölteni. Az operatív irányítás Diego Massida kezébe kerül, aki egyben teljes körű felelősséget is visel majd a leányvállalat eredményeiért. A cég a döntést hivatalosan azzal magyarázza, hogy a Görögországban és Spanyolországban már bevált új irányítási mintát kívánja itthon is meghonosítani.

Az új vezérigazgató a Vodafone Csoport és a Vodafone Németország Video és Connected Home üzletágának vezetői székét hagyja ott a magyarországi feladatért. Beck György a váltás után már "csupán" az üzleti stratégiai kialakításáért, valamint a vállalat összes kifelé irányuló tevékenységéért felel. Ide tartozik többek között a politikusokkal és a jelentős gazdasági döntéshozókkal, valamint a kormányzattal és a szabályozó hatóságokkal való kapcsolattartás.

Hirtelen kormánymozdulatok Beck György 2007-ben lett a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, majd alig több, mint bő egy évvel ezelőtti kinevezése után már elnök-vezérigazgatói minőségben vezethette a vállalatot. A hivatalos magyarázat ennek fényében már kevéssé érthető, hiszen egy ekkora méretű cég esetében az ilyen gyors ütemű vezetői változtatásokat általában kerülni szokták, mivel mind a vállalat belső, mind a piaci működésével kapcsolatban kockázatokkal jár.

Vodafone: "Csak versenyezni szeretnénk"
Elnök-vezérigazgatóként vezeti Beck György a Vodafone-t

Szájkosarat raknának a britek a közösségi óriásokra

Hétfőn kemény jelentést tett az asztalra az Egyesült Királyság illetékes bizottsága. A Facebook-alapítót személyesen is felelőssé teszik amiatt, hogy az álhíreknek, a manipulációnak nincs megfelelő gátja, miközben a felhasználói adatokat nem védik megfelelően.
 
Két út közül választhatnak a magánfelhőben gondolkodó vállalatok. Vagy saját maguk alakítják ki a platformot, vagy bérelik azt egy szolgáltatótól. A nagy kérdés: hogyan lehet dönteni a két módszer között?

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.