Kizárólag hallgatók szervezik, pontosabban a BME Simonyi Károly Szakkollégiuma. Helyszíne is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. Ez a Simonyi Konferencia.
Az idén már tizedik alkalommal szervezik 2013. április 16-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Simonyi Károly Szakkolégiumának diákjai a neves fizikusról – és nem utolsósorban pedagógusról – elnevezett szakmai konferenciát. A konferencia programja a névadó szerteágazó érdeklődéséhez hasonlóan sokszínű.

Vendégül látja a számítógépes víruskeresését forradalmasító CrySyst, a Master Card Mobile fejlesztőit, de előadást tartanak majd többek között a LogMeIn és a PuliSpace marsjáró robot fejlesztői is.Elmélet-gyakorlat Bár a konferencia programjának középpontjában az informatikai problémák állnak, lesz bőven szó másról is. Az MTA munkatársa, Zoletnik Sándor a Franciaországban most épülő fúziós erőművekről, Kollár Bálint a kvantumszámítógépek, Bíró László Péter pedig a grafénról tart előadást.

Tavaly nagy sikerrel debütált a Workshop-terem, ezért idén a kisebb teremben a Simonyi Szakkollégium tagjai mutatják be kutatásaik eredményeit workshop jellegű előadásokban. Itt lesz szó számítógépes nyelvészetről, mobildesignról, elektronikai módszerekről vagy például arról, hogyan tudjuk egyetlen távirányítóval vezérelni összes elektronikus eszközünket.

A 2003 óta minden évben megrendezett konferenciára tavaly több mint 1500-an regisztráltak. A rendezvénylátogatás továbbra is ingyenes, de a részvételi szándék előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a konferencia honlapján lehet 2013. április 15-ig.

A konferencia mindhárom termének előadásait rögzítik, sőt a szervezők élő, online közvetítést is terveznek a konferencia honlapján.

Hiányszakma volt és lesz az informatikus
Tévúton a felsőoktatás: még több informatikust felszívna a piac

Feliratos filmet csinál a nemzetközi meetengekből a Webex

A Cisco videokonferencia-rendszere valós időben fordítja és feliratozza idegen nyelven az angol eredetit. Ez egy fontos fejlesztési irány lesz.
 
Ha egy szervezetnek címtárszolgáltatásra van szüksége, akkor nagy valószínűséggel az Active Directoryhoz nyúl. Ezt azonban a hekkerek is tudják.

a melléklet támogatója a Balasys

Hirdetés

A gazdi szeme, avagy hogyan lesznek tájékozottabbak az állattartók

Bár Magyarországon még az on-premise megoldásokat kedvelik a vállalatok, a hálózatba kapcsoltság általánossá válása miatt túl kell lépni ezen a szemléleten.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.