Kizárólag hallgatók szervezik, pontosabban a BME Simonyi Károly Szakkollégiuma. Helyszíne is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. Ez a Simonyi Konferencia.
Az idén már tizedik alkalommal szervezik 2013. április 16-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Simonyi Károly Szakkolégiumának diákjai a neves fizikusról – és nem utolsósorban pedagógusról – elnevezett szakmai konferenciát. A konferencia programja a névadó szerteágazó érdeklődéséhez hasonlóan sokszínű.

Vendégül látja a számítógépes víruskeresését forradalmasító CrySyst, a Master Card Mobile fejlesztőit, de előadást tartanak majd többek között a LogMeIn és a PuliSpace marsjáró robot fejlesztői is.Elmélet-gyakorlat Bár a konferencia programjának középpontjában az informatikai problémák állnak, lesz bőven szó másról is. Az MTA munkatársa, Zoletnik Sándor a Franciaországban most épülő fúziós erőművekről, Kollár Bálint a kvantumszámítógépek, Bíró László Péter pedig a grafénról tart előadást.

Tavaly nagy sikerrel debütált a Workshop-terem, ezért idén a kisebb teremben a Simonyi Szakkollégium tagjai mutatják be kutatásaik eredményeit workshop jellegű előadásokban. Itt lesz szó számítógépes nyelvészetről, mobildesignról, elektronikai módszerekről vagy például arról, hogyan tudjuk egyetlen távirányítóval vezérelni összes elektronikus eszközünket.

A 2003 óta minden évben megrendezett konferenciára tavaly több mint 1500-an regisztráltak. A rendezvénylátogatás továbbra is ingyenes, de a részvételi szándék előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a konferencia honlapján lehet 2013. április 15-ig.

A konferencia mindhárom termének előadásait rögzítik, sőt a szervezők élő, online közvetítést is terveznek a konferencia honlapján.

Hiányszakma volt és lesz az informatikus
Tévúton a felsőoktatás: még több informatikust felszívna a piac

Tesz a politikára az X

Egy félmilliárdos közösségi platform esetében aggasztó, ha nem erősíti, hanem éppen ellenkezőleg, gyengíti a politikai tartalmú álhírek elleni védőhálót. Az EU fenyeget, a népszavazásra készülő ausztrálok aggódnak.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.