Sikerült befoltozni a kiadása után gyorsan visszavont októberi, 1809-es verziójú Windows 10-frissítés adatvesztést okozó hibáit. De a Microsoft továbbra is óvatos.

Kezdetben csak manuálisan lesz telepíthető a megszögelt őszi, 1809-es verziójú Windows-frissítés, amit szeptemberre ígértek, október elején kiadtak, majd azon melegében vissza is vontak, mert visszaállíthatatlan rombolást végzett egyes gépeken.

Visszaállíthatatlanul törlődtek adatok

Mint azt korábban megírtuk, a frissítés után több felhasználónak elveszett a gépről az összes adata. Ráadásul a dokumentum-mappák úgy törlődtek, hogy azok tartalmát kizárólag biztonsági mentésből lehetett visszaállítani – már ha volt mentés.

A törlést okozó hibát az elmúlt közel másfél hónapban kijavították, de ha már így alakult, további apróságokat is csiszoltak a rendszeren. Azért, hogy ne következzen be újra az októberi helyzet, a javításokat alaposan tesztelték. Az Insider Preview-tesztelőktől származó telemetriai adatok mellett belső validációval is ellenőrizték, hogy van-e olyan helyzet, amikor a frissítés adatvesztést okozhat.

A nagy odafigyelés ellenére most sokkal óvatosabban terítik az új verziót, írja a vállalat közleménye: egyelőre csak manuálisan lehet telepíteni. Az automatikus frissítést pedig alapos diagnosztika előzi meg. Vizsgálják a frissítendő rendszer állapotát, és mindaddig nem telepítik, amíg a diagnosztika azt mutatja, hogy frissítés problémát okozhat például az alkalmazások kompatibilitásánál.

Jön egy új irányítópult is

A fiaskónak van még egy eredménye. Jövőre hozzáadnak a rendszerhez egy olyan dashboardot is, amelyen az új frissítések állapotát lehet majd követni. A dashboard mutatja majd, hogy vannak-e olyan elemek a frissítőcsomagban, melyek problémát okozhatnak az adott rendszeren. Egyelőre ezt a Windows 10 update history oldalon követhetik a felhasználók.

A 1809-es verzióhoz a kereskedelmi felhasználók a Windows Server Update Services, a Windows Update for Business vagy a System Center Configuration Manager segítségével telepíthetik.

Piaci hírek

Nem vicc: a Tesla már értékesebb, mint a Volkswagen

A Tesla jelenleg a világ második legértékesebb autógyártója: a napokban a német VW-t is megelőzte, és már csak a Toyota van előtte. Mindez azonban elsősorban a befektetői reményeket, nem pedig a valós eredményeket tükrözi.
 
Nem elég beszélni róla, tenni is kell azért, hogy jövőállóbbak legyenek a vállalatok. Szerencsére ebben rengeteg technológia áll már a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni közöttük.

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.