Az Apple bemerészkedik a phablet kategóriába, mivel egyszerre két, nagyobb kijelzős iPhone-on dolgozik a gyártó.

Az új iPhone-ok kijelzőméretével összefüggő pletykákkal mostanra biztosan több kötetes lexikonokat meg lehetne tölteni, ami nem véletlen, hiszen az Apple csak nagyon lassan, óvatosan követi le a phablet méretű készülékekben tobzódó iparágat.

Egyik nagyobb, mint a másik

Az iPhone felhasználók legtöbbje szerint ez rendben van is így, a folyamatosan szivárgó pletykák azonban arról beszélnek, hogy az Apple mérnökei már jó ideje dolgoznak a nagy kijelzős mobilokon. A mostani, kínai forrású értesülések viszont azzal a jó hírrel szolgálnak, hogy párhuzamosan két modell tesztelése is zajlik, amelyek közül az egyik már májusban piacra kerülhet.

A kisebbik készülék 4,7 colos panelt kap, aminek a felbontása azonban megmaradna a mostani, 1136 × 640 képpontos felbontáson. A kínai piaci elemzőtől, Sun Chyang Xu-tól származó információk azt valószínűsítik, hogy a kisebbik iPhone 6-ot már májusban bejelenthetik, bár a júniusban esedékes fejlesztői konferencia, a WWDC talán nagyobb eséllyel lehet a bejelentés helyszíne.

A pletykák beszámolnak egy jóval nagyobb, 5,7 colos kijelzővel szerelt verzióról, amit a kisebbik testvérmodellel egy időben jelentenének be, viszont csak az év második felében lenne belőle megvásárolható termék. Míg a kisebbik iPhone esetében meg lehet úszni a kijelző felbontásának növelését, addig a phabletnél mér nem annyira kivitelezhető. Erről csak nagyon kevés információ látott napvilágot, de annyit már rebesgetnek, hogy a nagyobbik verzió full HD felbontást kapna, míg a 4,7 colos a 720p-nél állna meg.

Indiai újrahasznosítás

Amennyiben a tippek helytállóak, úgy ez lesz az Apple legnagyobb változtatása az Phone szériát illetően. A 2007-ben bemutatkozó készülék egészen az 5-ös kiadásig őrizte a 3,5 colos kijelzőméretet, és csak a 2012 szeptemberében bemutatkozó iPhone 5 esetében növelték azt 4 colra. A dimenziók így is csak egy irányba mozdultak el, hiszen a készülék csak magasabb lett, de szélesebb nem, amit a 4,7”, valamint 5,7”-os méretek esetében már nem lehet megúszni.

Az Apple-höz kapcsolódik az a meglepő hírt is, hogy Indiában újra piacra dobják az iPhone 4-et, mivel a korábban bevezetett 5s, illetve 5c modellek nem hozták a megfelelő eredményeket. A magas ár egyik fejlődői piacon sem jó ómen, így az Apple úgy gondolta, hogy egy három éves készülék hadba küldésével újra fel lehet pörgetni az eladási számokat. Megfelelő árazás mellett egy 3,5 colos,  960 × 640 képpont felbontású, 512 MB RAM-al ellátott három éve mobil is lehet jó vétel, viszont a korábban tippelt 15 ezer rúpiás (kb. 54 ezer Ft) árhoz képest az Apple 23 ezer rúpiát, azaz kb. 83 ezer forintot kér a régi-új készülékért. 

Mobilitás

A Microsoft vezére szerint is le kellene állni az MI dédelgetésével

Satya Nadella szerint mindenki előtt világossá kell tenni, hogy a mesterséges intelligencia egy eszköz, nem valamilyen emberi értelemmel rendelkező dolog.
 
Az Európai Unió kibervédelmi direktívájának való megfelelés nem annyira bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre látszik.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.