A Rev-1 névre keresztelt járgány három kerekével, méretével és közlekedési szokásaival hoz némi színt az egyre sűrűbb mezőnyben.

Lassan több önjáró szerkezetet kell kerülgetni az utcákon, mint ahány lassan közlekedő gyalogost. Persze nálunk egyelőre nem fenyeget ez a veszély, de az USA-ban szinte nem múlik el hét, hogy ne indulna egy újabb kezdeményezés arra, miként lehetne automatizálni a kiscsomagos kiszállítást.

A méret a lényeg

A Michigan államban található Ann Arborban indult legújabb projekt a Refraction AI céghez kötődik, amelynek robotjai több szempontból is kitűnnek a mezőnyből. Szó szerint, mivel a Rev-1 mérete jócskán meghaladja a riválisok megoldásait. A közel 50 kilós szerkezet nagyjából másfél méter magas és ettől hossza sem marad el sokkal. Közel egyméteres szélességével pedig nyilvánvaló, hogy nem praktikus a gépet gyalogosok közé ereszteni. Ennek megfelelően a robot nem is a járdán, hanem a közút szélén, lehetőség szerint a kerékpársávban halad.

A cég képviselője a Mashable-nek nyilatkozva elmondta, hogy ez utóbbi megoldás az ő feladatukat is megkönnyítette, hiszen az úttesten lényegesen kevesebb a kikerülési manővert igénylő tárgy és személy. A már-már iparági sztenderdnek tűnő sokkerekes kialakítás helyett a Rev-1 csak három, de nagyobb kereket kapott. Pont ez teszi lehetővé azt is, hogy viszonylag gyorsan, maximum 25 km/h-s sebességgel közlekedhessen.

Gyors eredmények

A céget egyébként alig egy évvel ezelőtt alapította két robotikával foglalkozó egyetemi professzor. A héten beindított pilot egyelőre a város csak néhány kilométer sugarú zónájára terjed ki és négy együttműködő étterem kínálatából lehet választani a korai ügyfeleknek. A robotok egy rendelés beérkezésekor a bázisukról először a kiszemelt vendéglátó egységhez gurulnak, majd feltöltve elkerekeznek a megrendelőhöz, aki egy telefonon kapott kóddal tud hozzájutni a csomagjaihoz.

A robotoknak egyébként rögtön mélyvízbe dobták, hiszen a michigani időjárás nem éppen ideális a napokban. Az erősen havas utakon kitartóan törtető robot képességeiről videó is készült.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

REV enjoyed the first snow of the season!

Matthew Johnson-Roberson (@refraction.ai) által megosztott bejegyzés,

 

Piaci hírek

Így árasztotta el az amerikai híroldalakat a pornó

Miután a VidMe nevű videómegosztó domainjét megvette egy pornós cég, több lap oldalán is felnőtt tartalmak kezdtek megjelenni.
 
Hirdetés

Belépő szinten dob nagyot a tároláson a Dell EMC PowerStore 500

Garantált 4:1-es deduplikációval, nagyobb teljesítménnyel, frissített szoftveres képességeivel teszi magasra a lécet a tárolókörnyezet modernizálásában és a gyorsan fejlődő adatigények kiszolgálásában a Dell EMC PowerStore. Beleértve az all flash termékcsalád legkisebb tagját is, amely megérkezett Magyarországra.

Hirdetés

Növekvő elvárások a szállodai Wi-Fi hálózatokkal szemben – hogyan biztosítható a versenyelőny?

A Wi-Fi ma már szinte valamennyi szálláshelyen alapvető szolgáltatás. Ezzel arányosan a vendégértékeléseknek is javuló tendenciát kellene mutatniuk – mégsem ez a helyzet. Mit hiányolnak a vendégek, és hogyan biztosíthatja egy szálloda a legújabb vendégigényeknek történő megfelelőséget? Ennek járt utána egy a lezárások után készült friss kutatás.

Radikális átalakulást és innovációs kényszert hozott a szállodaiparban a COVID.

a melléklet támogatója a TP-Link

CIO KUTATÁS

A PANDÉMIA HATÁSAIRÓL

Az ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Informatikai Intézetével végzett kutatásunkban. Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

MEHET

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.