Gacsal József érkezik a disztribútorhoz a nyugdíjba vonuló Szegvári János helyére.

Újabb volt intelessel erősítette meg csapatát a Tech Data. A Synex közelmúltbeli felvásárlásával a világ legnagyobb forgalmú globális, ún. value-added disztribútorává váló cégnél Gacsal József veszi át a country sales manageri pozíciót a nyugdíjba vonuló Szegvári Jánostól.

Az 55 éves, gépészmérnöki és informatikusi végzettséggel rendelkező szakember az elmúlt két és fél évtizedben több multinacionális cég magyar leányvállalatánál töltött be vezető pozíciót. 1998 és 2003 között az IBM-nél, majd a Microsoftnál dolgozott marketingvezetőként. 2003-tól igazolt az Intel magyarországi képviseletéhez. Az ott töltött tizenkét év alatt elsődleges feladata a közoktatási intézmények, telekommunikációs cégek, pénzintézetek és más nagyvállalatok digitális transzformációjának segítése volt üzletfejlesztési igazgatóként. 2015-től két éven át a Fujitsu Hungary ügyvezető igazgatója. Kipróbálta magát hazai cégeknél is, 2015 és 2017 között a Cyber Services kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatójaként dolgozott, majd a Forte Communications csapatához társult kiberbiztonsági tanácsadóként. Emellett egy új-zélandi feltörekvő startupot, a Security Litet is segíti tanácsaival. Lelkes rögbis, igazolt NB2-es játékos és tagja az öregfiúk-válogatott keretének.

Gacsal a régiós vezetőnek, a 2019-ben kinevezett Sirma Ozkan Erennek riportol.

Minden fronton erősít a Tech Data

A Tech Data az elmúlt években erős expanzióba kezdett. 2016-ban szerezte meg az Avnet IT-s üzletágát, idén tavasszal pedig bejelentette, hogy egy 7,2 milliárd dolláros üzlet keretében egyesül a Synexszel. A két cég együttes forgalmát 57 milliárd dollárra becsülik. Ezzel, ha az összeolvadást a hatóságok is jóváhagyják, a Tech Data lesz a világ legnagyobb disztribútora.

Az 1974-ben alapított vállalat nem tőzsdei cég: 2019-ben a Apollo Global Management magántőke-társaság részvényenként 145 dollárért megszerezte Warren Buffet alapja elől. (Érdekesség, hogy legnagyobb konkurense, az Ingram Micro szintén egy magántőke-befektető tulajdonában van: tavaly decemberben vásárolta meg a Platinum Equity a kínai HNA Technologytól.)

A Tech Data ún. value-added disztribútorként definiálja magát. Ez annyit tesz, hogy az átala képviselt gyártók termékeiből összerakott "konyhakész" csomagokat is kínál viszonteladókon és partnereken keresztül, valamint a termékek mögé komoly támogatói tevékenységet tesz mind a bevezetéshez, mind az üzemletetéshez.

Közösség & HR

Tíz perc alatt töltöttek fel egy nagy energiasűrűségű akkut

A kísérletnek az ad plusz nyomatékot, hogy ott van mögötte Rachid Yazami, akinek a lítium-ion akkuk egyik kulcsösszetevőjét köszönhetjük.
 
A vállalati IT-biztonságra is igaz: a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve. Hogyan viselkednek az alkalmazottak a kibertérben?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.