Az önvezető technológiához kommunikációs rendszereket fejlesztő magyar startup a Mitsubishi Electrickel kötött stratégiai partnerséget.

Fontos partnert zsákolt be a Commsignia vezetéstámogató rendszerei fejlesztéséhez: a Mitsubishi Electricet. A két vállalat olyan vehicle-to-everything (V2X) technológia kifejlesztésére kötött stratégiai megállapodást, amely egy platformban ötvözi a Commsignia V2X megoldását és a Mitsubishi Electric nagy pontosságú helymeghatározást lehetővé tevő HDL (high-definition locator) technológiáját, olvasható a két cég közös közleményében.

A Commsignia nem autonóm vezetési rendszereket fejleszt, hanem annak egyik kulcselemére, az autók egymás közötti és környezetükkel (állandó és időlegesen változó tereptárgyak, aktív és passzív közlekedésirányító rendszerek, gyalogosok stb.) történő kommunikációjára keres minél hatékonyabb megoldásokat. Fejlett V2X rendszerét már most is több jelentős autógyártó építi be egyes modelljeibe.

Pontosabb adat gyorsabban feldolgozva

Ahhoz azonban, hogy a V2X valóban hatékony legyen, szükség van nagy pontosságú helymeghatározási adatokra. A közösen fejlesztendő platformhoz ezt adja majd a Mitsubishi Electric HDL-rendszere, amellyel a valós idejű helymeghatározást 25 cm-es pontosságúvá sikerült tenni. A japán vállalat az utóbbi két-három évben több olyan vezetéstámogató, elsősorban a közlekedésbiztonságot javító rendszert is bemutatott, amely részben vagy egészében a HDL-technológiára épít. A technológia abban is segíti az autót, hogy az folyamatosan feltérképezhesse környezetét. Ehhez kidolgoztak egy hatékony tömörítési eljárást, amivel a térképi információkat sikerült a gigabájtos nagyságrendről megabájtosra csökkenteni (ez a feldolgozás sebessége miatt is fontos eredmény).

A HDL-információkkal párosítva a Commsignia V2X-megoldását olyan rendszerek építhetők ki, amelyek képesek a járművek körzetében lévő dinamikus körülmények pontos észlelésére, és jelentősen javítják a lehetséges ütközésekre vonatkozó figyelmeztetések pontosságát. Ez olyan szituációban is növeli a közlekedés biztonságát, csökkenti az ütközések valószínűségét, amikor például két autó vizuálisan vagy egyéb szenzorokkal sem érzékelheti egymást (éles kanyarok, keresztirányú forgalom stb.). A megoldás várhatóan csökkenti a téves riasztásokat, és hosszabb reakcióidőt biztosít a járművezetőknek.

A Commsignia az AImotive (melyet tavaly ősszel vásárolt fel a Stellantis), a BME Gépjárműtechnológiai Tanszékén működő Automated Drive labor és az NNG mellett a hazai önvezetési ágazat egyik nemzetközileg is elismert műhelye. Elsősorban az autonóm közlekedési rendszerek kommunikációs részével foglalkozik, így fejlesztéseik egy része nem csak az önvezetésben, hanem például okosváros rendszerekben is használható. Fejlesztési koncepciójukról érdemes visszahallgatni kora tavasszal készített podcastunkat, melyben a BME Automated Drive laborját irányító Szalay Zsolt egyetemi docens mellett a Commsignia kutatási igazgatóját, Váradi Andrást faggattuk az önvezetés jelenéről-jövőjéről.

Piaci hírek

Podcastokat szinkronizál géppel a Spotify

A svéd szolgáltató egyelőre néhány népszerű podcastot igyekszik minél több emberhez eljuttatni. Természetesen az MI hatékony közreműködésével.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.