A McAfee Enterprise és a FireEye részlegeiből januárban lett Trellix, amelynél rögtön egy újabb átbrandeléssel kezdtek munkához.

Skyhigh Security néven működik tovább az egykori McAfee Enterprise peremvédelmi megoldásokért felelős üzleti egysége. Mint év elején beszámoltunk róla, a tulajdonos Symphony Technology Group (STG) a korábban megvásárolt, majd 2021 őszén egy szervezetbe gyúrt McAfee Enterprise, illetve a FireEye termékrészlege a továbbiakban egységes márkanév alatt, Trellixként jelenik meg a piacon. A friss bejelentéssel utóbbitól elkülönülve, többé-kevésbé külön entitásként működik majd a Skyhigh Security csapata.

A névváltás kapcsán az új egység vezetésével megbízott Gee Rittenhouse kiemelte, hogy jelentős növekedési lehetőségben reménykednek, amit az általa egyedülálló "adattudatos" megközelítésnek aposztrofált szemlélet támogathat. A vezérigazgató szerint arra összpontosítanak, hogy hogyan használják az adatokat, és a piac más szereplőihez képest egészen másképp, leegyszerűsítve tekintenek a biztonsági kérdésekre.

Normális esetben az adatok védelme érdekében egy vállalat szabályokat, szűrőket állít fel a végpontokon, a felhőben és a szoftverszolgáltatások használatában. Rittenhouse szerint azonban "mindezek nyomon követése bonyolult". A Skyhigh Security ezért a fenti neuralgikus pontok helyett inkább magára az adatra koncentrál, és ahhoz kapcsol irányelveket, ami rugalmasabb és egyszerűbb, ugyanakkor biztonságos védelmi rendszert eredményez.

Nem légből kapott ötlet

Maga a név egyébként nem a semmiből jött, hiszen a McAfee még 2018-ban vásárolta fel a Skyhigh Networks startupot. Az akkor megszerzett portfólióra nagyban támaszkodnak a Skyhigh Security által kínált mostani megoldások. Az egykori startup munkatársai közül sokan jelenleg is tagjai a nagyjából 700 alkalmazottat foglalkoztató új brandnek.

Ami a szervezeti struktúrát illeti, a Skyhigh Security egyelőre nem önálló jogi személyiség, hanem - a korábban a Cisco biztonsági üzletágát vezető Rittenhouse megfogalmazásában - a Trellix "testvérvállalataként" működik. Például bizonyos back-office személyzeten osztoznak egymással, de az üzleti célok meghatározásában, a termékfejlesztésben, a marketingben és több más egyéb alapvető területen önállóan tevékenykednek.

A most már Skyhigh néven ismert üzletág tavaly növelni tudta forgalmát, 2022-ben pedig ismét növekedésre számítanak, de konkrét bevételi számokat nem közöltek. Az egységnek nagyjából 3000 ügyfele van, többségük a pénzügyi, az egészségügyi és a kormányzati szektort képviseli.

Biztonság

Operátorát is kilőtte volna az MI-vezérelte drón, hogy célt érjen

Ez ilyen műfaj: ha fegyvered van, az bármikor elsülhet. És ha elsül, akár téged is eltalálhat. Különösen akkor, ha az MI ujja feszül a ravaszra.
 
Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.