A keresőóriás navigációs szolgáltatása egy sor új funkcióval bővül. Ezek mind azt a célt szolgálják, hogy a felhasználó a lehető legtöbb ügyben forduljon a térképes alkalmazáshoz.

A Google-nél nem tétlenkednek, idén már a századik olyan fejlesztés érkezhet meg a cég térképalkalmazásához, amely a mesterséges intelligencia képességeit kihasználva igyekszik könyebbé, jobbá, pontosabbá tenni a tájékozódásunkat. Illetve nem csupán ez utóbbit, mivel a vállalat az elmúlt időszakban szemmel láthatóan azon van, hogy a Maps (Térkép) egyfajta szuperappá fejlődjön, és ne csak egy tájékozódásra használható alkalmazás legyen.

Fejlesztés fejlesztés hátán

A cég hivatalos blogján tegnap megjelent bejegyzés szerint az elkövetkező hetekben egy sor újdonságot kapnak kézhez a felhasználók, illetve bizonyos területeken érdekes pilot projektet is zajlanak. A friss újítások között van például a légszennyezettségi adatok integrálása, illetve a még pontosabb időjárási helyzetet szervesen integráló nézet. Előbbit csak az USA-ban, Ausztráliában és Indiában indítja el a cég, utóbbi viszont globálisan lesz elérhető az elkövetkező hónapokban.

Egy másik fejlesztés a belső terekben történő eligazodást igyekszik megkönnyíteni azzal, hogy a telefon kijelzőjére a kiterjesztett valóság segítségével irányító jelzéseket, nyilakat, feliratokat helyez. A csak bizonyos reptereken, központi állomásokon és bevásárlóközpontokban elérhető funkciót első körben néhány amerikai városban, illetve Tokió és Zürich egyes komplexumaiban lehet majd használni, de az ígéretek szerint a lefedettség idővel bővül majd.

A környezettudatos vállalat képét segithet erősíteni az a bővítmény, amely újfajta prioritással számolja a lehetséges útvonalakat. A Maps algoritmusa a jövőben autmatikusan a kisebb ökolábnyommal rendelkező változatot fogja ajánlani, amennyiben az nem vagy nem sokban tér el a leggyorsabb verziótól. A felhasználó azt is láthatja, milyen széndioxid-kibocsátással járnak az alternatív közlekedési módok és útvonalak. Ahogy legtöbb esetben, ezt a fejlesztést is elsőként az USA-ban lehet majd kipróbálni, de előkészületben van a világszintű bevezetés. 

Koordinált bevásárlás

A fentiektől némileg eltérnek az utolsó említésre váró projektek. Ezekben közös, hogy a bevásárláshoz kapcsolódó kiegészítő szolgáltatások, amelyek azért lehetnek kiemelten fontosak a cég számára, mert ezek azok a lehetőségek, amelyekből közvetlen bevételt is remélhet. A jelenleg két amerikai áruházlánccal megkötött együttműködés keretében például az üzletekkel kapcsolatos információk kibővülnek olyan elemekkel mint például a megrendelt áru felvételének, szállításának időablaka, a kapcsolódó szállítási költségek és a minimum rendelési összeg.

Nyáron pedig egy másik kooperáció indul be a Portlandben a Fred Meyer szupermarket-lánccal. Itt a Maps szorosan integrálódik a partner alkalmazásával. Egy megrendelést követően lehetőség lesz azt a Google Térképhez adni, amely így a megfelelő időben "szól" a felhasználónak, hogy elkészült a csomagja, lehet érte menni. A boltot egy gombnyomással tájékoztatni is lehet arról, hogy várhatóan mikor érkezünk. Sőt még a parkolóhelyünk számát is elküldhetjük a cégnek, hogy annak munkatársa késlekedés nélkül autónkhoz szállíthassa a megvásárolt termékeket.

Mobilitás

A környezetvédelem és a digitális oktatás körül forgott az idei InnoMax

Az idén tizenegyedik alkalommal kiírt pályázat keretében az innovációs díjak mellett digitális oktatást támogató eszközöket is kaphattak az indulók.
 
Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.