Piaci hírek

Kínai cég lett a leginnovatívabb, az Apple nagyot zuhant

A Fast Company idei összállításában a jól ismert világcégek kevés rivaldafényt kaptak.
 
Jól zárta 2018-at a Telekom
A telekommunikációs vállalat kifejezetten szép számokat mutatott a tavalyi utolsó negyedévben. A vezetőség az idei évre némi osztalékemelkedést is belengetett.
Itt a jövő 2000 dollárért: májustól kapható a Galaxy Fold
Bemutatta a Samsung az összehajtható képernyős mobilját. Így lehet egybeépíteni telefont és tabletet. Kijöttek az új csúcstelefonok is.
Nagyot villantott a Xiaomi az Mi 9 csúcstelefonnal
A lassuló hazai piac tavaly a Xiaomit is megfogta, de az új szériával könnyedén lekanyarodhat arról a lejtőről, amelyen mások mellett az Apple is elindult.
Egy statisztikus adott egy pofont a gépi tanulásnak
A gépi tanulási algoritmusokra épülő kutatások eredményeinek háromnegyedét ki kellene dobni.
Hopsz, véletlenül ott egy beépített mikrofon a Google Nest eszközökben
A gyártó szerint ez nem volt titok, bár a felhasználókat elfelejtették értesíteni róla. Gond egy szál se, mert soha nem használták semmire.
Valóban magán-e a felhő, ha béreljük?
Kisebb induló költséget jelent a private cloud bevezetése, ha elsősorban nem vásárlással, hanem bérlés útján áll össze a platform. De nem keveredik-e önellentmondásba a főként működési költséget jelentő megoldás a magánfelhő természetével?
A Generalitól érkezik vezető a Stratis versenypiaci üzletágának élére
A területet, melyet a cégvezetői tevékenysége mellett Bíró Zoltán irányított, Radnóti Tibor veszi át.
Orosz befolyásolás ellen ajánl segítséget Európának a Microsoft
Az amerikai óriásvállalat több európai szervezetet is megjelölt, amelynek tagjait orosz kötődésű hekkerek próbálták lépre csalni. A kiberbiztonság erősítésére a cég tucatnyi országgal bővíti az AccountGuard program elérhetőségét.
Európai Google-t építene a Google régi pénzügyi főnöke
Ez pedig csak akkor lehetséges, ha a nagy reményű európai startupokat nem veszik meg kilóra az amerikai technológiai multik, még mielőtt üzletileg is beérnének a fejlesztéseik.
Furcsa ötlettel állt elő Kalifornia kormányzója
A politikus a felhasználók személyes adataival csencselő internetes cégektől szedne különadót, amit a nép között osztana szét.
Kisebb induló költséget jelent a private cloud bevezetése, ha elsősorban nem vásárlással, hanem bérlés útján áll össze a platform. De nem keveredik-e önellentmondásba a főként működési költséget jelentő megoldás a magánfelhő természetével?

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.