A Twitterhez hasonlító, híreket közvetítő alkalmazás fejlesztése még csak alfa fázisban jár.

A Facebook egyik jelentős erőfeszítése, hogy a világon minél többen hozzájussanak az internethez és azok is megfelelő alkalmazást kapjanak, akik a fejlődő országokban használnák a szolgáltatást. A másik, egyre erősödő fókusz a hírek kezelésére irányul, azaz arra, hogy a felhasználók a FB elhagyása nélkül, egy speciális felületen jussanak hozzá a kedvenc híreikhez.

Bréking azonnal

Ez utóbbi vonulatba tartozik az az új fejlesztés, amivel kapcsolatban a Business Insider munkatársai kaptak belsős infókat. Ezek szerint média partnerek és cégek bevonásával jelenleg is folyik egy olyan teljesen különálló alkalmazás tesztelése, amivel a Facebook friss hírekkel, azaz az arról szóló értesítésekkel látnák el a felhasználókat.

Az app elsődleges célja, hogy a hírek iránt érdeklődők azonnal értesüljenek róla, ha valami fontos történt a világban. Ehhez be kell állítaniuk, hogy mely, a Facebookkal partneri kapcsolatban álló kiadótól, azon belül mely kiadványoktól és mely témákban várnak értesítéseket.

Egy részlet az új alkalmazásból (Fotó: Business Insider)

A témakörök, vagy az úgynevezett „állomások”létrehozása után az app a szóban forgó cikk megjelenésének pillanatában értesítést küld. Ez egy legfeljebb 100 karakteres szöveget, illetve egy linket fog tartalmazni, amit a felhasználó lekattint és átkerül a kiadvány, lap, portál megfelelő felületére.

Egy gyönyörű barátság kezdete

Nem ez az első olyan próbálkozás, ami a Facebook és a kiadó vállalatok üzleti kapcsolatáról, partnerségéről szól. Az Insant Articles rendszer lényege, hogy a FB egy különleges, interaktív elemekkel, azonnal induló videókkal, térképekkel ellátott felületet biztosít a médiapartnereknek, ahol az anyagaik megjelenhetnek. Ezzel némileg ellentmond a különálló, „breaking news” megközelítésű app, de valószínűleg ezt szánják azoknak a kiadóknak, akik számára az Instant Arcticles nem volt különösebben vonzó alternatíva.

Az új app tesztelése már folyik, de egyelőre bizonytalan, hogy mikor jelenik meg. A Facebook nem kommentálta a Business Insider értesüléseit, akik egy, állítólag az alkalmazásból származó, az értesítési beállításokat tartalmazó képernyőfotóhoz is hozzájutottak.

Konzumer tech

Történelmi felvásárlással erősít a Cisco

Az amerikai hálózati óriás 28 milliárd dollárt sem sajnál kifizetni a kiberbiztonsági szolgáltatásokat kínáló Splunkért.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.