A Twitterhez hasonlító, híreket közvetítő alkalmazás fejlesztése még csak alfa fázisban jár.

A Facebook egyik jelentős erőfeszítése, hogy a világon minél többen hozzájussanak az internethez és azok is megfelelő alkalmazást kapjanak, akik a fejlődő országokban használnák a szolgáltatást. A másik, egyre erősödő fókusz a hírek kezelésére irányul, azaz arra, hogy a felhasználók a FB elhagyása nélkül, egy speciális felületen jussanak hozzá a kedvenc híreikhez.

Bréking azonnal

Ez utóbbi vonulatba tartozik az az új fejlesztés, amivel kapcsolatban a Business Insider munkatársai kaptak belsős infókat. Ezek szerint média partnerek és cégek bevonásával jelenleg is folyik egy olyan teljesen különálló alkalmazás tesztelése, amivel a Facebook friss hírekkel, azaz az arról szóló értesítésekkel látnák el a felhasználókat.

Az app elsődleges célja, hogy a hírek iránt érdeklődők azonnal értesüljenek róla, ha valami fontos történt a világban. Ehhez be kell állítaniuk, hogy mely, a Facebookkal partneri kapcsolatban álló kiadótól, azon belül mely kiadványoktól és mely témákban várnak értesítéseket.

Egy részlet az új alkalmazásból (Fotó: Business Insider)

A témakörök, vagy az úgynevezett „állomások”létrehozása után az app a szóban forgó cikk megjelenésének pillanatában értesítést küld. Ez egy legfeljebb 100 karakteres szöveget, illetve egy linket fog tartalmazni, amit a felhasználó lekattint és átkerül a kiadvány, lap, portál megfelelő felületére.

Egy gyönyörű barátság kezdete

Nem ez az első olyan próbálkozás, ami a Facebook és a kiadó vállalatok üzleti kapcsolatáról, partnerségéről szól. Az Insant Articles rendszer lényege, hogy a FB egy különleges, interaktív elemekkel, azonnal induló videókkal, térképekkel ellátott felületet biztosít a médiapartnereknek, ahol az anyagaik megjelenhetnek. Ezzel némileg ellentmond a különálló, „breaking news” megközelítésű app, de valószínűleg ezt szánják azoknak a kiadóknak, akik számára az Instant Arcticles nem volt különösebben vonzó alternatíva.

Az új app tesztelése már folyik, de egyelőre bizonytalan, hogy mikor jelenik meg. A Facebook nem kommentálta a Business Insider értesüléseit, akik egy, állítólag az alkalmazásból származó, az értesítési beállításokat tartalmazó képernyőfotóhoz is hozzájutottak.

Konzumer tech

A jó oldalon is készülnek az MI-modellek feltörésére

A sebezhetőségek feltárásának egyik módja, amikor különféle trükkökkel próbálják rendellenes működésre bírni a mesterséges intelligenciát, és ezeket az erőfeszítéseket is az automatizálás emelheti új szintre.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.