A csipgyártónak ettől függetlenül elég jól megy, a veterán Brian Krzanich egy romantikus affér miatt adta be a lemondását.

Az Intel csütörtöki közleménye szerint a vállalat vezérigazgatója, Brian Krzanich azonnali hatállyal lemondott tisztségéről. A döntés ezúttal nem a társaság piaci eredményeiből következett. A csipgyártónál egy belső vizsgálat kiderítette: Krzanich "konszenzuson alapuló kapcsolatba" került egyik közvetlen alkalmazottjával, ezzel pedig megsértette a menedzserekre vonatkozó belső szabályzatot.

Az USA-ban állítólag a vállalatok harmada rögzíti etikai kódexében az alkalmazottak intim kapcsolatainak szabályait. Most kiderült, hogy az Intelnél is ez volt a helyzet, az igazgatótanács pedig el is fogadta "a cég értékeire való tekintettel meghozott döntést". Az Intelt több mint öt éve irányító Krzanich utódját később jelölik ki, feladatait ügyvivői státuszban a vállalat pénzügyi igazgatója, Robert Swan vette át.

Vele léptek túl a PC-ken

Az Intel ugyanebben a dokumentumban tette közzé a második pénzügyi negyedévre szóló előrejelzéseit, amelyekkel úgy tűnik, hogy sikerült elvennie a furcsa ügy élét, hiszen részvényeinek árfolyama több mint 2 százalékot emelkedett a nyitás előtti kereskedésben. A 16,9 milliárd dolláros bevétel és az egy részvényre jutó 99 centes eredmény is meghaladja az elemzői várakozásokat, bár a tényleges számokat csak július végén hozzák nyilvánosságra.

A most 58 éves Krzanich 1982-ben csatlakozott az Intelhez, nevéhez fűződik a cég termékportfóliójának diverzifikálása, ami a CPU-gyártás mellett fókuszba emelte a következő generációs vezeték nélküli hálózatokat, a cloud infrastruktúrát és cloud szolgáltatásokat, a mesterséges intelligenciát és a gépi tanulást, az önvezető járműveket, vagy a virtuális valóságot és a hordható elektronikai eszközöket is.

Bár a kísérletek nem minden esetben bizonyultak előremutatónak, Krzanic utódja is kiemelte az Intel adatközpontú vállalattá való átalakulásának jelentőségét, és a közlemény megemlékezik Brian Krzanich érdemeiről a társaság újkori stratégiájának kialakításában. A gyártónak valóban jól megy, és a tőzsdén is jól teljesít az utóbbi időben napvilágra került processzorhibák ellenére, amelynek kapcsán Krzanich egyébként a bennfentes kereskedelem vádjával is kénytelen volt szembenézni.

Közösség & HR

A YouTube díjat adott magának, mert a szabad véleménynyilvánítás bajnoka

Na jó, nem a YouTube adta, csak egy a YouTube által szponzorált szervezet egy a YouTube szponzorálta eseményen. És nem a videómegosztó kapta, hanem a vezére.
 
Hirdetés

Három fontos tanács a jövőálló vállalkozások felépítéséhez

A VMware Future Ready Solution megoldásai lehetővé teszik a problémákra adott gyors reakciót, az új körülményekhez való alkalmazkodás és az innováció felgyorsítását is.

A virtualizáció nem válik elavulttá a konténerizació és a Kubernetes miatt, sőt katalizátora lehet az új techológiák bevezetésének.

a melléklet támogatója a Tech Data

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.