Az Apple legfrissebb telefonjait pár nap múlva kezdik értékesíteni, de az előrendelések alapján már lehet következtetni a fogadtatásra.
Hirdetés
 

Szűk egy héttel ezelőtt lerántották a leplet Cupertino új reménységeiről. És bár az iPhone 11, 11 Pro és 11 Pro Max úgy kerül nagyon sokba, hogy valódi újdonságot nemigen sikerült belerakni az Apple mérnökeinek, az előrendelési időszak első napjaiból leszűrhető tapasztalatok arra utalnak, hogy nincs gond a kereslettel.

Jóslás szállítási időből

Apple-ügyekben Ming-Csi Kuo (Ming-Chi Kuo) véleményére általában érdemes hallgatni, mert a KGI Securities jól értesült elemzője rendszerint pontos információkat, előrejelzéseket szokott publikálni a témában. Tegnap megjelent elemzésében (hivatalos közlemény hiányában) a bevett módszerét alkalmazva próbálja megjósolni az új generáció népszerűségét.

Az Apple-guru a szállítási határidők hosszából, illetve változásából jut el a kereslet meghatározásáig. Ennek alapján mind a 11-es, mind a drágább 11 Pro változat tetszik a felhasználóknak. Különösen az új színek mutatkoznak kapósnak. A 700 dolláros 11-nél a zöld és lila, míg a 11 Pro esetében az éjféli zöld fantázianevű árnyalat a legkeresettebb. Igaz, utóbbi esetében gyártási nehézségek is állhatnak a nagyobb várakozási idő mögött.Kuo elemzése alapján az Egyesült Államokban nagyon sok előrendelés futott be a 11 Próra, míg a másik kulcspiacon, Kínában inkább az olcsóbb 11-es változatot keresik.

A szakértő elemzőcége a friss adatok alapján megemelte várakozásait az idén leszállított új telefonokkal kapcsolatban. A korábban jósolt 65-70 millió helyett immár 70-75 millió közé lövik be a mennyiséget, azaz az Apple friss generációja a vártnál jobban indulhat.

Egy kis siker rá is fér lassan az iPhone-okra, mivel az Apple pontosan azért hagyott fel a részletes eladási adatok közlésével, mert a telefonok nem muzsikáltak különösebben jól az elmúlt időszakban.

Szerencsés együttállás

Kuo a mostani élénk keresletet több tényező együttes hatásának tudja be. Ilyen például a visszavásárlási program működtetése, vagy éppen az, hogy kamatmentes részletfizetéssel is megvehetők a mobilok. És bár az elején azt írtuk, hogy sokkoló újdonságokat nem hozott a generációváltás, azért a 700 dolláros 11-esben így is megjelenik egy csomó extra funkció, ami összességében már elég lehet a fogyasztóknak arra, hogy rászánják magukat a frissítésre. Ez a közönség egyébként Kuo elemzése szerint leginkább azokból fog állni, akik jelenleg iPhone 6, 6s vagy 7 modellel rendelkeznek.

Konzumer tech

Kínában úgy nő a mobil játékosok száma, mintha kötelező lenne mobilon játszani

Az ázsiai birodalomban évek óta elképesztő mértékben növekszik a piac, ehhez hasonló tempót a nyugati felhasználók csak a járvány miatti elzártságban produkálnak.
 
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Hirdetés

Így érdemes kialakítani a biztonságfelügyeletet

A jó példákért nem kell messze menni. Az alábbiakban csupa magyarországi bevált gyakorlat következik.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.