A német vállalat egymilliárd dollár körüli áron keres vevőt tréningplatformjára, a Litmosra.

Vevőt keres az SAP vállalati képzéseket segítő platformjára. A Reuters értesülései szerint a kaliforniai központtal működő, Litmos néven futó üzletág piaci értéke meghaladhatja az 1 milliárd dollárt. A Reutersnek nyilatkozó források azzal magyarázták a német vállalat lépését, hogy a Christian Klein vezette menedzsment szeretné racionalizálni működését, hogy nagyobb energiákat tudjon mozgósítani a felhőalapú szolgáltatások fejlesztésére.

Klein a Handelsblattnak tavaly ősszel adott interjújában ezzel kapcsolatban igencsak ambíciózus célokat fogalmazott meg. A racionalizálás jegyében most alaposan felülvizsgálják az SAP portfólióját. Erről Luka Mucic, az SAP pénzügyi igazgatója újságíróknak is beszélt, írja a Reuters. A pénzügyi igazgató akkor azt mondta, hogy a vállalat minden erőforrását a felhős növekedésre kívánja összpontosítani, ezért egyes üzletágakat el is adhatnak, hogy tisztítsák és hatékonyabbá tegyék a felhős egységek működését.

Magántőke alapokra várnak

Az üzletág eladásában közreműködő Moelis & Co befektetési bank heteken belül elindíthatja az aukciós eljárást. Informátorok szerint elsősorban amerikai és európai, technológiai fókuszú magántőkealapoknak szeretnék eladni. (A Reuters értesüléseit sem az SAP, sem a bank nem kommentálta.)

A Litmos mintegy mellékesen, a Callidus amerikai felhőszoftvercég részeként került a német vállalat tulajdonába. A McDermott-éra nagy felvásárlási hullámának részeként az amerikai felhőszolgáltatóért 2018-ban az SAP 2,4 milliárd dollárt fizetett. Akkor a vállalati oktatási platformot leválasztották, és az SAP Litmos néven futott tovább. A Litmos elsősorban az értékesítő és az ügyfélszolgálati csapatok képzését támogatja. A honlapja szerint jelenleg 150 országban több mint 30 millióan használják. Egyik legfőbb erénye, hogy számos fontos HR-rendszerrel képes együttműködni.

Az eladás egyik indoka valószínűleg az lehet, hogy az SAP a Litmos szolgáltatásainak egy részét a SuccessFactors saját belső tanulási platformjával is le tudja fedni. És mivel a SuccessFactors már 11 éve az SAP tulajdona, sokkal mélyebben integrálódhatott az SAP-ökoszisztémába.

Közösség & HR

Újabb aranybányát hódítana meg magának a TikTok

A platformon állítólag világszerte megjelennek majd a játékok is, amelyeket elsőként Vietnámban tesztelnek. Ez újabb óriási bevételeket jelentene a TikToknak, és még jobban a képernyő elé szögezné vele milliárdnyi felhasználóját.
 
Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.