Elstartolt a Google speciális, MVNO-szerű szolgáltatása.
Hirdetés
 

A Wall Street Journal szinte az összes részletet eltalálta a Google mobilszolgáltatói terveivel kapcsolatban, ennek ellenére érdemes átfutni az azóta hivatalossá vált bejelentés részletein. A Google valóban operátor lett: Project Fi néven indított szolgáltatása egy MVNO tevékenységhez hasonló, a Sprint és a T-Mobile már meglévő hálózatait használó önálló konstrukció, amit egyelőre kizárólag Nexus 6-tal lehet igénybe venni.

Egy jobb, komplexebb hálózatért

A Google három fő vonatkozását emelte ki a projektnek, amit a Nexus termékekhez hasonlít abban a tekintetben, hogy ez esetben is egy, az iparágat megreformálni kívánó termékről van szó, aminek a megvalósításához szakértőket (ez esetben a szolgáltatókat) vonnak be. Az első megközelítés az, hogy az előfizető mindig a lehető legjobb minőséget nyújtó hálózaton legyen. Ezt a Project Fi úgy végzi el, hogy automatikusan áthelyezi a beszélgetést, vagy adatforgalmazást 4G-ről WiFi-re, onnan 3G-ra, majd ismét vissza LTE-re, amennyiben ott jobb, stabilabb a kapcsolat.

A második jellemző a szolgáltatás VoIP jellegéből adódik, vagyis a használt mobilszámok a felhőben léteznek, függetlenek a hálózatoktól, azaz egy hívás könnyedén átirányítható egy táblagépre, vagy laptopra. A Project Fi tehát e tekintetben is azt szorgalmazza, vagy segíti elő, hogy az előfizető bárhol, bármilyen körülmény között tudjon telefonálni úgy, hogy ne kelljen neki azzal törődni, hogy ez miként valósul meg.

Csak annyit, amennyi

A harmadik aspektus a számlázás, illetve elszámolás területén hoz újat: havi 20 dollárért korlátlan belföldi beszélgetés és SMS, külföldi SMS, WiFi tethering, illetve 120+ országban történő lefedettség jár. Minden 1 GB adat 10 további dollárba kerül, azaz az alapdíjon kívül egy 3 gigás csomag egy hónapban elméletileg 50 (20+30) dollárt jelent. A Google azonban garantálja, hogy az egy hónap alatt el nem használt adatmennyiséget nem számlázza ki. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amennyiben a 3 gigából csak 1,5 fogyott el, akkor a 30 dollárból 15-öt visszatérít.

A Project Fi egyelőre meghívásos alapon működik, korában megvásárolt, vagy újonnan beszerzett Nexus 6 szükséges hozzá, amibe egy speciális SIM kártya kerül.

Mobilitás

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.