A fiatalok körében népszerű üzenetküldő alkalmazás több mint egymilliárd dollárnyi tőkéhez jutott. Ráadásul a kiszivárgott információk alapján mindez 20 milliárd körüli cégértéken történt.

Amikor két és fél évvel ezelőtt a Snapchat alapító-vezetője nemet mondott a Facebook 3 milliárd dolláros vételi ajánlatára, nagyon sokan elmeorvosi kezelést javasoltak neki. Bár valószínűleg Evan Spiegelt ezek a kritikusok érdeklik a legkevésbé, a legutóbbi bektetői kör után minden bizonnyal széles mosollyal idézi fel a 2013 végi kommentárokat.

Dupla, és nem semmi

Az amerikai tőzsdefelügyelethet tegnap benyújtott papírok tanúsága szerint a vállalkozás közel 1,2 milliárd dollárnyi friss tőkét tudott magához vonzani az utóbbi hónapokban lebonyolított befektetési körben. A The Wall Street Journal ezzel az adattal egyelőre nem frissített kimutatása szerint idén februárig összesen 1,3 milliárd dollár érkezett külső befektetőktől.

Már maga az összeg is több mint tekintélyt parancsoló, de ennél sokkal érdekesebb, hogy mekkora cégértéken történt ez a bevásárlás. Jóllehet erről a Snapchat nem közölt adatokat, ám a TechCrunch értesülése szerint a befektetők 20 milliárd dollárt súroló cégértéken szállhattak be. Ennek fényében igazolódni látszik Spiegel korábbi, sokakat megdöbbentő húzása.

Oké, de hol a pénz?

Az automatikusan megsemmisülő fényképek küldésével a tinik slágeralkalmazásává váló Snapchat mindössze 2011 szeptemberében indult. Ugyan egyelőre bevétel sem sok akad, nemhogy profit, a befektetői bizalom mégis töretlennek tűnik. Utóbbit nyilvánvalóan fűtheti, hogy az alkalmazás továbbra is nyaktörő ütemben képes bővíteni felhasználói bázisát. Tavaly például a harmadik legdinamikusabban növekedő csetprogram lett a maga "szerény" 45 százalékos éves bővülésével.

A hivatkozott TechCrunch cikkben eddig nem publikált üzleti adatok is előkerültek. A lap birtokába jutott, befektetőknek szánt bizalmas anyag alapján tavaly megkezdődött a pénztermelés. 2015-ben ezek alapján 59 milliós volt a forgalom. Ez ugyan rendkívül szerénynek tűnik, ám a bevételek csak a második félévben indultak be. Ezt jól mutatja, hogy a tavalyi első negyedév 4 milliót hozott, míg az utolsó már 33-at. A cég saját tervei szerint idén 250-350 millió között lehet a forgalom, míg jövőre már 500 millió és egymilliárd dollár közé teszik a célt.

Közösség & HR

Visszafelé sült el a gépágyú: behatolástesztelő segítségével fertőz a szupervírus

A Palo Alto Networks elemzői szerint a kártevőt szinte minden vírusirtó átengedte a VirusTotal tesztjén.
 
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.