A társaság a valaha volt leggyorsabb és legintelligensebb windowsos PC-kként hivatkozik az új eszközökre, amelyekben sehol máshol el nem érhető képességeket biztosítana a felhasználóknak.

A Microsoft hétfőn jelentett be egy új, alapértelmezett módon MI-funkciókkal tervezett PC-kategóriát, ami számos gyártó, így az Acer vagy az Asustek kínálatában is megjelenik majd. A Copilot+ jelölésű személyi számítógépek szállítását június 18-án kezdenék meg ezer dolláros vagy afölötti áron, meghatározó jellemzőjük pedig az a képességük lesz, hogy különféle mesterségesintelligencia-feladatokat lesznek képesek kezelni a felhős adatközpontokhoz való csatlakozás nélkül. Ide tartozik a gépek Recall funkciója is, ami lényegében a Copilot+ PC-ken zajló folyamatok követését és későbbi kereshetőségét biztosítja.

Ahogy a Reuters tudósításából kiderül, a Microsoft várakozásai szerint a fogyasztók már a következő évben 50 millió MI-PC-t vásárolhatnak. Ha figyelembe vesszük a Gartner statisztikáját, amelynek értelmében tavaly 15 százalékos éves csökkenéssel 242 millió PC-t szállítottak világszerte, akkor ez azt jelentené, hogy az új specifikációval tervezett modellek az összes eladott számítógép körülbelül ötöd részét tennék ki. Ehhez persze a vásárlókat is meg kell győzni róla, hogy a Copilot+ gépek által nyújtott élmény igazolja mind az új eszközosztály meghatározását, mind az oda sorolt gépek a MacBook-okra hajazó árazását.

Maradnának a belső íven

A hírügynökség szerint a Microsoft rögtön el is kezdte az Apple elleni offenzívát, bemutatva például, hogy az Adobe képszerkesztő szoftvere gyorsabban fut a saját eszközein. A Microsoft fogyasztói marketingért felelős vezetője ezzel párhuzamosanazt arról beszélt, hogy a közvetlenül a PC-n futó MI-asszisztensek hosszú idő után a legnyomósabb indokot jelentik a meglévő számítógépek lecserélésére. Mint kiderült, az OpenAI legújabb, GPT-4o modellje is nemsokára megjelenik majd a Copilot részeként, lényegesen magasabb teljesítményt biztosítva még az aktuálisan elérhető csúcshoz, a GPT-4 Turbóhoz képest is.

Bár az OpenAI-val való együttműködés lépéselőnyhöz juttatta a Microsoftot az Alphabet-Google-lel szemben, a társaság most úgy stabilizálná előnyét, hogy olyan MI-alapú eszközökkel önti el a piacot, amelyeket a felhasználók tényleg hajlandók lehetnek megvásárolni. Ez a beszámolók szerint nagyon fontos tényező lehet az egyre élesebb versenyben, ahol az OpenAI és a Google is éppen a múlt héten mutatott be meggyőző képességekkel rendelkező MI-asszisztenseket. Az M4-es csipekkel és saját MI-modeljének közelgő bemutatójával pedig az Apple is világossá tette, hogy elkezdte komolyan venni az ilyen irányú fejlesztéseket.

Konzumer tech

Űrből vezérelt reklámkampányokkal operálnak Japánban

Bejött a káposztaföldek tesztjellegű műholdas monitorozása, így várhatóan kiterjesztik a japán űrügynökség és a Dentsu marketingcég partnerségét.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.