A Foxconn kijelzőket fog készíteni a 2,6 milliárd dollárba kerülő üzemben.

Az okostelefonok iránti szakadatlan igény, az évente egy milliárd eladott készülék nem csak a gyártók, hanem a beszállítói kör életét is alapvetően megváltoztatta. Csak az Apple és a Samsung negyedévente 50-60 millió darab készüléket visz piacra, az összeszereléssel, illetve alkatrész gyártással foglalkozó cégek kapacitása pedig egyre nehezebben bírja a tempót.

Jövőre már nem lehet probléma

Az új iPhone-ok is alaposan próbára tették a Foxconn üzemeit és az ott dolgozók erejét, azért a tajvani székhelyű vállalat úgy döntött, hogy kifejezetten kijelzőket gyártó egységet épít jövőre. A Foxconn a következő hónapokban körülbelül 2,6 milliárd dollárt fog rákölteni a Tajvanban felépülő üzemre, ami a tervek szerint 2015 végén már aktívan meg is kezdi a termelést. Az panelek előállításával foglalkozó, és a Foxconn leányvállalataként nyilvántartott Innolux kifejezetten az Apple igényeit próbálja majd kielégíteni.

A Bloomberg által nyilvánosságra hozott információk arról szólnak, hogy az Apple már jó ideje próbál elsőbbséghez jutni a beszállítóknál, de ez csak részben sikerült. A legutóbbi iPad, illetve iPhone modellek piacra dobása előtt a vállalat vezetősége többször is megpróbálta rávenni a gyárakat, hogy elsőként az ő termékeikkel foglalkozzanak, ami a Taiwan Semiconductor Manufacturing esetében készpénz beígérését is jelentette.

Persze az Apple tekintélye és még inkább pénze több esetben jó motivációnak bizonyult a komponens gyártóknál. Így például a memória modulok gyártása kapcsán a Samsunggal sikerült megegyezni, míg az iPhone-ok kamerájánál használt zafírkristály üveg esetében a GT Advanced Technologies írt alá szerződést az Apple-el.

A kijelző a ludas

Az Innolux egy hatodik generációs üzem felépítését tervezi, ami a termelés beindulását követően 2300 embernek ad majd munkát. A Foxconn eddig is tartott fenn gyárakat kifejezetten az Apple készülékeinek összeszereléséhez, de ez lesz az első, ami egy bizonyos összetevő, a kijelző legyártása miatt jön létre.

A kijelző problémák az iPhone 6, illetve 6 Plus készülékek piacra kerülésekor váltak húsba vágóvá, amikor az Apple a megszokottnál jóval hosszabb szállítási időket tudott csak biztosítani a vásárlóknak. A késlekedés elsődleges oka a nagyobbik iPhone kijelzője volt, aminek a legyártásához egyszerűen nem volt elegendő üzem Kínában és Tajvanon, illetve a bonyolultabb gyártástechnológiát igénylő in cell panelek legyártása sokkal időigényesebb, mint a hagyományos kijelzőké.

Mobilitás

A YouTube díjat adott magának, mert a szabad véleménynyilvánítás bajnoka

Na jó, nem a YouTube adta, csak egy a YouTube által szponzorált szervezet egy a YouTube szponzorálta eseményen. És nem a videómegosztó kapta, hanem a vezére.
 
Hirdetés

Három fontos tanács a jövőálló vállalkozások felépítéséhez

A VMware Future Ready Solution megoldásai lehetővé teszik a problémákra adott gyors reakciót, az új körülményekhez való alkalmazkodás és az innováció felgyorsítását is.

A virtualizáció nem válik elavulttá a konténerizació és a Kubernetes miatt, sőt katalizátora lehet az új techológiák bevezetésének.

a melléklet támogatója a Tech Data

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.