A számok alapján ez akár indokolt is lehetne, de a The Hustle elemzéséből az is kiderül, hogy nem feltétlenül a matek lesz az oka, ha mindenhol a belépő szintű munkavállalókat találja el az automatizálás.

Tavaly a Fortune 500-as cégek vezérigazgatói átlagosan majdnem 16 millió dollárt kerestek, nem számítva azokat a részvényalapú és más bónuszokat, amelyek a 350 legnagyobb amerikai vállalatnál például már két évvel ezelőtt is a 28 millió dollár közelébe növelték éves díjazásukat. Ez alapból több százszorosa a legtöbb alkalmazottjuk fizetésének, az óriáscégek esetében pedig tényleg karikatúraszerűen torzulnak el az arányok. Az Amazon vezérigazgatójának 2021-es jövedelme például 213 millió dollár volt, ami csaknem 6500 átlagos amazonos dolgozó együttes keresetének felel meg.

Eközben előfordul, hogy a csúcsvezetők látványosan félremenedzselik a világ legnagyobb vállalatait, érdemi következményekkel viszont nem igazán kell szembesülniük, miközben egy alsóbb szintű munkavállalót simán lapátra tesznek, ha a jövedelmezőség visszaeséséhez vezető döntéseket hoz. A témát a végtelenségig lehet cincálgatni, a The Hustle cikke azonban felvet egy legalább ennyire érdekes kérdést: ha ugyanezek a vezetők éppen azt vizsgálják, hogy miként válthatnák ki alkalmazottaik munkáját robotokkal és autonóm rendszerekkel, akkor mi a helyzet az ő feladataikkal?

A válaszhoz nyilván azt kell tisztázni, hogy pontosan mi az, amiért a vállalatok fizetnek ezeknek az embereknek. A legtöbb vezérigazgató elsődleges feladata ugyanis az üzleti növekedés ellenőrzésével kapcsolatos, és a tapasztalat azt mutatja, hogy tennivalóik többsége kiszervezhető. És ha ez így van, akkor miért csak emberekre lehetne kiosztani az elintéznivalóikat, miért ne lehetne azokat a mesterséges intelligencia segítségével automatizálni? A cikk szerint az egyetlen dolog, amelyben az MI egyértelműen ügyetlenebb lenne, az a részvényesek meggyőzése a saját nélkülözhetetlenségéről.

Annyi biztos, hogy majd meglátjuk

A The Hustle anyaga olyan adatokat idéz amelyek szerint 2006 és 2015 között lényeges különbség mutatkozott a legjobban és a leggyengébben fizetett CEO-k vállalataiba irányuló befektetések hozama között, mégpedig az utóbbiak javára. Ennek egyik oka pedig a szerző szerint az lehet, hogy a vezetői fizetési struktúrák arra ösztönzik a vezérigazgatókat, hogy rövid távú profitra törekedjenek a hosszú távú növekedéssel szemben. Azonban még ha a lehetséges is lenne, hogy valahol a MI teljesen leváltson egy vezérigazgatót, az valószínűleg így is elbukna a társadalmi normákon.

A lap az OECD munkaközgazdászát idézi, aki úgy látja, hogy ha a egy szervezeten belül egy vezetői és egy belépő szintű pozíció is automatizálhatóvá válik, akkor a munkáltató továbbra is a belépő szintű munkavállalót engedné el először, mert a vezetőknek tulajdonított értékek meghaladják szinte bármely más dolgozóét. Bár a cikkből kiderül, hogy egyes becslések szerint már most is a vezérigazgató munkájának 30-40 százaléka automatizálható lenne, a CEO alapvetően "vállalati kabalaként" szolgál, ezt pedig "meglehetősen mesterségesintelligencia-biztos" pozíciónak tartják.

Maguk a munkavállalók persze nem feltétlenül így látjáka helyzetet, és mások mellett Jack Ma, az Alibaba társalapítója is azt jósolta, hogy az MI érzelemmentes hatékonysága végül utat talál majd a "sarokirodákba". (A kínai NetDragon játékfejlesztő például már "virtuális vezérigazgatóként" alkalmaz mesterséges intelligenciát, ami általános menedzsmentfeladatokat lát el.) A generatív MI felfutásával korábban nem automatizálható munkaörök is érzékennyé válnak a gépesítéssel szemben, a szellemi munkások helyzete ráadásul nem feltétlenül úgy változik, ahogy azt az ember gondolná.

Közösség & HR

A MIT-en kitalálták, hogyan tanulhatja meg az MI az állatok nyelvét

Egyelőre nem lesz a mesterséges intelligenciából Dr. Dolittle, de a kísérletek közelebb vihetnek bennünket a természet mélyebb megértéséhez.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.