Kis- és nagyvállalatok számára rukkolt elő új előfizetési szolgáltatásával a szoftverfejlesztő.
Hirdetés
 

Microsoft 365 néven jelentette be legújabb szolgáltatását a redmondi szoftvergigász. A kifejezetten az üzleti szférának szánt lehetőségtől azt reméli a cég, hogy könnyebbé válik a Windows 10-re és az Office 365-re történő előfizetés – utóbbit használó, havi szinten fizető ügyfelekből egyébként több mint 100 millióval rendelkezik Redmond –, a munkakörnyezet kialakítása és működése pedig illeszkedik a legújabb felhasználói elvárásokhoz.

Szoftver szolgáltatásként

A vállalat Microsoft Inspire konferenciáján számolt be a részletekről. Eszerint két változat készül: az Enterprise és a Business. Mindkettő tartalmazni fogja a legújabb operációs rendszert, irodai alkalmazáscsomagot, valamint a vállalati mobilitást és biztonsági funkciókat kínáló termékeket (Enterprise Mobility + Security). A cél bevallottan az, hogy még nagyobb rugalmasságot nyújthassanak a felhasználóknak.

Az Enterprise kiadás a termékek nagyvállalati verziójára épül, és kifejezetten nagy alkalmazotti létszámmal rendelkező vállalatok számára készült. Ezzel szemben a Business változatot a kis- és közepes méretű vállalatoknak kínálja a Microsoft, olyan cégeknek, akiknél maximum pár száz fő dolgozik. Ez a kiadás az Office 365 Business Premium lehetőségeit kombinálja a Windows 10 és az Enterprise Mobility + Security biztonsági és menedzsment lehetőségeivel, illetve központi konzolfelületet biztosít a felhasználó- és eszközmenedzsmentre.

A fentieken túl három alkalmazás érhető el még az Office 365 Business Premiumhoz és a Microsoft 365 Businesshez. A Microsoft Listing egy emailmarketing-szolgáltatás, a Microsoft Connections üzleti információk kiemelt website-okon való közzétételére szolgál, a Microsoft Invoicing pedig a számlázásban segíti az ügyfeleket.

Árazásról az Enterprise verzió kapcsán egyelőre nem árult el részleteket a Microsoft, pedig alig pár hét maradt a szolgáltatás indulásáig. Tervek szerint ugyanis augusztus elsején válik elérhetővé a Microsoft 365 nagyvállalati kiadása. A Business egy nappal később startol, szerte a világon elérhető lesz, és felhasználónként 20 dollárba kerül havonta.

Nem csak közvetlenül Redmondon keresztül lesz elérhető a Microsoft 365, hanem felhőben utazó partnerei – akikből több mint 64 ezerrel rendelkezik a Microsoft – is kínálhatják a szolgáltatást, derült ki a konferencián.

Nemsokára indul az Azure Stack is

Az új csomagokkal együtt a Microsoft a felhő fejlesztését is bejelentette. Partnereivel (Dell EMC, HPE, Lenovo) együttműködve indul útjára a Microsoft Azure Stack. A Technical Preview formában már 2016 óta létező Azure-bővítmény révén a vállalatok saját hibrid felhőik hosztolását végezhetik el.

A Microsoft partnerei mind integrált, a Stacket, illetve az ahhoz tartozó alkalmazásokat és szolgáltatásokat futtatni képes rendszereket készítenek; az első megoldások szeptemberben állnak majd üzembe. Az Azure Stack tehát a hardvergyártó partnerek kulcsrakész integrált rendszereinek részeként válik elérhetővé.

Cloud & big data

Felhasználóik után kutakodó reklámblokkolók

A Google öt Chrome-kiegészítőt távolított el kínálatából, melyeket több mint 20 millióan használtak reklámblokkolásra. Az ok? Túlságosan kíváncsinak bizonyultak.
 

Az MKB Bank a fintech versenyben is győzelemre áll »

A Hewlett Packard Enterprise-zal közös projektjével az MKB Bank megmutatja, miként lehet hatékonyan együttműködni a gyorsan lavírozó fintech startupokkal.

Hirdetés - HPE blog »
Hirdetés
Ha a bőség zavara nem is fenyeget, azért hazánkban is lehet választani a különböző okoseszköz-alapú elektronikus aláírási szolgáltatások között.

a melléklet támogatója a Microsec

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.