Az Apple a héten mutatta be okostelefonos arzenálja legújabb tagjait, amelyek sok újítást, változatosságot nem hoztak. A következő generációs modelleknél azonban már markánsabbak lehetnek a különbségek.

Alig kapcsolták le a reflektorokat az iPhone 14-es szériáját bemutató rendezvényen, máris elkezdtek érkezni a híresztelések a jövő őszre várható generációról. A forrás pedig nem más, mint az Apple-ügyekben fekete öves megmondóembernek számító távol-keleti elemző, Ming-Csi Kuo.

Kuo azt fejtegette Twitteren, hogy a 15-ös sorszámot kapó modellek az eddiginél sokkal markánsabban eltérnek majd egymástól, azaz mindinkább elválnak egymástól képességek, funkcionalitás és szolgáltatások tekintetében.

Mindez az elemző szerint azt hivatott elérni, hogy a cég mind több ügyfelét ösztönözze arra, hogy ne az olcsóbb változatokat, hanem a komolyabb modelleket válassza. A jósként gyakran beválló Kuo arról is írt, hogy nem csupán a sima iPhone és a Pro változatok között lesz ez méginkább tetten érhető, hanem a 15 Pro és a 15 Pro Max viszonylatában is.

A nagyobb változatosságot annyira nem lesz nehéz elérni, mivel az éppen csak bemutatkozott idei mobilok esetében nagyítóval kell keresni a különbségeket az ugyanabba a súlycsoportba tartozó telefonoknál. Az iPhone 14 és 14 Plus, illetve az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max esetében a párok tagjai között csak a képernyőméret és az akkumulátor élettartalma jelenti az eltérést.

Mert (egyelőre) megtehetik

A legolcsóbb kiszerelésben sem éppen olcsó iPhone-ok "fölfelé tolására" az elemző szerint Cupertino annak ellenére képes lehet, hogy hardveres vonalon nagyon nehéz már korszakalkotó dologgal előrukkolni, miközben az okostelefonos szegmens a legtöbb országban érett szakaszban tart. Az Apple ugyanis kihasználhatja, hogy az androidos gyártók továbbra sem képesek valódi nyomást helyezni rá a csúcskategóriás modellek szegmensében.

Ugyanakkor ez nem feltétlenül marad így örökké. Kuo rögtönzött elemzésében arra is kitért, hogy a Qualcomm lépése, miszerint az androidos készülékekhez használt csúcskategóriás csipek gyártását a Samsungtól a TSMC-hez delegálta (utóbbi az Apple beszállítója is), idővel kifizetődhet a Google rendszerét használó szállítóknak. Mint ahogy azt sem szabad lebecsülni, hogy az összehajtható készülékek egyre népszerűbbé válnak a fogyasztóknál (különösen a Samsungnak köszönhetően), ami szintén gyengíti az ilyen változattal egyelőre nem rendelkező Apple pozícióit.

Konzumer tech

Nincs megállás, a Marsot is elkezdtük teleszemetelni

Eddig 7 tonnányi hulladékot sikerült elhinteni a vörös bolygón, ami egyelőre nem sok, de már most is érdemes odafigyelni rá.
 
Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.