Cloud & big data

Nyilvános felhőszolgáltató lett a TikTok anyavállalata

A szolgáltatás neve Volcano Engine. Sokkal több lesz, mint egy TikTok-as-a-Service, és annál is, amit nyáron megszellőztettek.
 
Viszlát, nyolcórás munkarend!
A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt. A home office irányt mutatott a hibrid munkavégzés, vagyis egy olyan vállalati kultúra felé, amely rugalmasságánál fogva a hatékonyság mellett javítja az alkalmazottak életminőségét is.
Lecsúszott a karácsonyról a méregdrága Sony drón
A korábban tervezett őszi debutálás helyett csak december 24-én kezdik forgalmazni a japánok 9000 dolláros kameracipelő eszközét.
A benzin mellett az IT-szaktudás is jelentősen drágult
Egy informatikai állásokra specializálódott fejvadász cég adatai szerint a hazai bérek átlagosan 20 százalékkal emelkedtek, míg bizonyos kiemelt területeken 30 százalék feletti növekedést regisztráltak.
Forrester: a sok adat nagy teher a vállalatoknak
A kutatócég egy friss felmérése azt mutatja, hogy a szervezetek előrébb járnak vágyakban, mint az adatvezérelt működési modell megvalósításában.
Zuckerberg divatot csinált: Block lesz a Square-ből
Jack Dorsey is megtalálta a vonatkozó klasszikust: "Mi is a név? Mit rózsának hivunk mi, bárhogy nevezzük, éppoly illatos..."
Nem csak a felvételizőkre, hanem a felvételiztetőkre is ráuszítják az MI-t
A megfelelő adatok hiánya miatt nem könnyű szisztematikusan növelni az állásinterjúk hatékonyságát, pedig a dolog a léynegét tekintve nem sokban különbözik a termékfejlesztési és -gyártási folyamatoktól.
Alkalmazkodnak az androidos szigorításokhoz a banki trójaik
Nehezen tudja betömni a réseket a Google. Egy friss jelentés szerint például több mint 300 ezren töltötték le olyan alkalmazásokat, amelyek a felhasználók pénzügyi adataira vadásznak.
Országomat egy csipért! Tényleg ez lesz jövőre?
Deloitte TMT Predictions 2022: a csiphiány legfeljebb enyhül, de teljes konszolidációra csak 2023-ban számíthatunk.
M, az MI6 vezetője elárulta, hogy Q egy kitalált személy
Richard Moore, az MI6 vezetője nyilvános előadásban mondta el, hogy csak belső innovációra támaszkodva nem tudják megvédeni az Egyesült Királyságot a kibertámadásoktól.
Jól zárta üzleti évét a HPE, mégis estek a részvények
Az amerikai vállalat októberben zárult 2021-es üzleti évének eredményei alapvetően egészséges folyamatokról árulkodnak, de a befektetőket így is sikerült elbizonytalanítani.
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.