A Withings felvásárlásával az egészségügy és az IoT kerül fókuszba a finneknél.

Azt talán nem mondhatnánk, hogy a világ az év minden egyes percében a Nokia mobilos visszatérésére vár, de tény, hogy a vállalat erre az évre ígérte az új készülékeket. A mai bejelentés azonban egy teljesen új területre irányítja a figyelmet, ami akkor is érdekes lehet a jövőre nézve, ha az elköltött összeg nem jár milliárdos magasságokban.

170 milliós beszerzés

A Nokia hivatalos közleménye szerint egyezséget kötött a Withings vezetőségével arról, hogy 170 millió euró készpénz ellenében megvásárolják a céget. Az üzlet várhatóan 2016 harmadik negyedévének elején zárul le, a szerzemény pedig várhatóan megtartja entitását, viszont a Nokia Technologies divízióba tagozódik be.

A Whithingst 2008-ban alapította Eric Carreel és Cedric Hutchings, a cég központja Franciaországban található és jelenleg 200 alkalmazottat foglalkoztatnak. A fejlesztések azonban Párizson kívül nemzetközi szinten is zajlanak, így az Egyesült Államokban, és Hongkongban is üzemeltetnek irodákat.

Withings Home

A Whithings neve a vásárlók számára elsősorban a letisztult, elegáns dizájnnak bíró okosórák miatt lehet ismerős, de ezen kívül egy sor, egészséggel, sporttal összefüggő termékkel is rendelkeznek. Az órákon kívül okosmérleget, vérnyomásmérőt, fitnesz karkötőt is fejlesztenek, amelyek közös vonása, hogy mobillal, illetve a megfelelő alkalmazásokkal vezérelhetők, az adatok automatikusan szinkronizálhatók. Vagy ott van a Withings Home, a HD kamerás otthonfigyelő rendszer, ami a beépített szenzorral a levegő minőségét is figyeli.

Erősítenének IoT-ben

Ez a csomag kapóra jön a Nokiának, legalábbis Rajeev Suri CEO szavai ezt támasztják alá. A vezető úgy fogalmaz, hogy a Nokia ezzel a lépéssel egyrészt megerősíti pozícióját az egyre gyorsabban fejlődő IoT piacon, másrészt olyan területen teszi mindezt, ami hatalmas jelentőséggel fog bírni gazdasági és az emberek életminősége szempontjából egyaránt.

Az utóbbi évek hírei alapján a Nokia jól sáfárkodik értékeivel és termékeivel. A mobilos üzletág eladása után tavaly történt egy másik komolyabb üzlet, amely során a Here Maps térkép részleget adták el német autógyártóknak 2,5 milliárd euró körüli összegért. A Withings képbe kerülésével a Nokia egy új területet szeretne meghódítani, ami a 360 fokos képet és videót rögzítő OZO kamerához, illetve az ahhoz kapcsolódó törekvéshez hasonlítható a legjobban.

Mobilitás

Fontos tervrajzokat loptak az Apple-től. Zsarolják a vállalatot

A Maceket is elérte az új zsarolási típus. Az időzítés valószínűleg szándékos: a napokban mutatták be a vállalat új termékeit.
 
Hirdetés

Három fontos tanács a jövőálló vállalkozások felépítéséhez

A VMware Future Ready Solution megoldásai lehetővé teszik a problémákra adott gyors reakciót, az új körülményekhez való alkalmazkodás és az innováció felgyorsítását is.

A virtualizáció nem válik elavulttá a konténerizació és a Kubernetes miatt, sőt katalizátora lehet az új techológiák bevezetésének.

a melléklet támogatója a Tech Data

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.