Az Invitech kilencedik alkalommal hirdette meg innovációs versenyét.

Az Effekteam Egyesület (korábbi nevén Magyar Adományozói Fórum) szakmai együttműködésével kiírt pályázat InnoMax pályázat idén a nonprofit szervezetek innovatív törekvéseire fókuszált. A kiíró négy témát jelölt meg: fenntarthatóság, oktatás-nevelés, egészségügy, valamint esélyegyenlőség-felzárkóztatás.

A pályázatokat zsűri bírálta el, melynek tagja volt dr. Molnár Klára, az Effekteam Egyesület igazgatója; dr. Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium), Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója; Krisán László, a KAVOSZ vezérigazgatója; valamint az Invitech képviseletében Bőthe Csaba marketing és üzleti támogatások igazgató és Marton László vállalati és kormányzati főigazgató. Emellett kiosztottak egy közönségdíjat is.

A nyerteseknek az Invitech a szakmai konzultáción felül anyagi támogatást is nyújt.

Iskolai csodák palotájától a környezettudatosságig

A Pro Ludovico Alapítvány, amely a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma támnogatására jött létre, a gimnázium tudományos, oktatási célú úgynevezett lézerbarlangjának bővítéséhez nyert támogatást. A lézerbarlang a diákok és tanárok közös munkájának eredménye, egy kis Csodák Palotája, ahol a diákok akár saját ötleteiket is megvalósíthatják. Az alapítvány, amely pályázatával a közönségdíjat is elnyerte, a támogatást egy animációs lézerprojektor építésére és programozására kívánja fordítani.

Az Emberség Erejével Alapítvány a MiEGYmás nevű társasjáték mobil verziójának tervével nyert. A projekt célja a társadalmi felelősségvállalást, a szolidaritást népszerűsítő és oktató társasjáték széles körben való elterjesztése.

A Jobbulást Alapítvány egy olyan online felület tervével nyert, amely az egészségügyi ellátás feltételeinek javítását, az ellátórendszer hatékonyságának és betegközpontúságának növelését kívánja segíteni. A felületen a betegek megoszthatják az egyes egészségügyi intézményekben szerzett tapasztalataikat, így segítve más betegek hiteles tájékoztatását.

A szintén díjazott Felelős Gasztrohős Alapítvány egy a környezettudatos táplálkozást segítő applikáció továbbfejlesztésére fordítja az elnyert támogatást. Az applikáción keresztül a vendéglátóhelyeket lehet értékelni például a helyi alapanyagok használatának szempontjából, de a köztéri ivókutakat is be lehet rajta jelölni egy térképen.

Végül, de nem utolsósorban a zsűri díjazta a Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet pályázatát. A szövetkezet az általa üzemeltetett étteremben sérült felszolgálókat foglalkoztat, és olyan infokommunikációs fejlesztésekre fordítja a támogatást, amelyek segítik az ott dolgozók munkáját.

Indul a kistelepüléseket támogató pályázat

Az ünnepélyes díjátadón az Invitech ismét bejelentette, hogy a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével együttműködésben – a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázathoz kapcsolódva – „Okostelepülés” elnevezéssel új kategóriát indít az InnoMax keretében kistelepülések részére. A díjra és az azzal járó támogatásra olyan ötletekkel lehet pályázni, melyek javítják a kistelepülések lakosságmegtartó képességét például azzal, hogy segítik az ott lakók helyi kommunikációját és az ott működő vállalkozások fejlődését. A kistelepüléseknek szóló pályázatot az Invitech a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) által évente kiírt Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok pályázatához kapcsolódva írja ki. Az elnyerhető támogatás legfeljebb félmillió forint.

Piaci hírek

Teljes szellemmódot ígér McAfee újabb vállalkozása

Az informatika botrányoktól övezett örökifjú fenegyereke ezúttal egy lekövethetetlen mobilnetes szolgáltatással igyekszik megváltani a világot.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.