Nem vállalt rizikót a Microsoft és a cégen belüli állományból választott új CEO-t.

46 éves, 22 éve dolgozik a Microsoft kötelékében, ugyanennyi ideje házas, három gyermeke van, hobbija a krikett és a versek. Az előzetes várakozásoknak megfelelően az indiai származású Satya Nadella lett a Microsoft harmadik vezérigazgatója. Ezt megelőzőn csak a leköszönő Steve Ballmer és a társalapító Bill Gates töltötte be ezt a pozíciót.

Az innováció élharcosa

A szakemberrel készített friss interjúból kiderül, hogy Nadellát a tudásvágy hajtja, mindig tanulna, és időnként több online kurzust vesz fel, mint amit képes lenne elvégezni. Első intézkedéseként azt szeretnél megoldani, hogy minden olyan tényező tűnjön el a cég életéből, amit valamilyen módon gátolja az innovációt. Az innováció ezen kívül is gyakran, elsődleges célként hangzott el a bemutatkozása során, sőt, az új CEO bemutatása céljából létrehozott microsite-on található idézet szerint „Ez az iparág nem a tradíciókat, hanem kizárólag az újítást tiszteli”.

Nadella szinte egész eddigi szakmaik pályafutása során a Microsoft stábját erősítette, azt megelőzően egy rövid ideig a Sun Microsystemnél dolgozott. A redmondi cégnél korábban a szerverek és fejlesztői eszközök üzletág élén állt, a legutóbbi szervezetátalakítás óta pedig hozzá tartozott a cégeknek kínált összes felhő alapú termék, az adatközponti megoldások, és fejlesztői eszközök.

Steve Ballmer tavaly augusztus leköszönése óta óriási figyelem övezi a szoftvercég kiválasztási folyamatát, amiről eddig kizárólag találgatások jelentek meg. Az igazgatótanács egy speciális bizottságot hozott létre Ballmer utódjának megtalálása érdekében és a hírek szerint első körben 100 lehetséges szakemberrel kezdtek, amit aztán pár hónap alatt 5-re szűkítettek el. Sokáig tartotta magát az a pletyka, hogy a Ford vezérigazgatója, Alan Mulally, illetve Stephen Elop, a Nokia CEO-ja is esélyes a posztra, de pár nappal ezelőtt már biztosnak látszott, hogy Satya Nadella személyében sikerült megtalálni a Microsoft új vezetőjét.

Vezércsere járulékos áldozattal

A korábban kiszivárogtatott információk abban sem tévedtek, hogy Bill Gates pozíciója is megváltozik. Eddig azt lehetett tudni, hogy megválik az igazgatótanács elnöki székétől, de a források szerint az még nem volt egyértelmű, hogy Gates visszavonul a MS ügyeitől és a feleségével vezett alapítványra fókuszál, vagy marad a Microsoftnál egy másik poszton. Ma kiderült, hogy utóbbi történik: Bill Gates Nadella felkérésére az új CEO technoloógiai tanácsadójaként dolgozik tovább, amely a tervek szerint idejének egy harmadát fogja igénybe venni. Gates elnöki helyét John Thompson veszi át.

Közösség & HR

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.