Mindent megpróbálnak, hogy feldobják az unalmas meetingeket, ez lett belőle. Az új avatárok virtuális állatfigurája visszaadja a felhasználó fejmozgását és arckifejezését is.

Hála a Zoom új funkciójának, a felhasználók egy általuk választott rajzfilmállatra cserélhetik le magukat a videohívások közben. A máshonnan, így az iPhone-okról is ismerős funkciónak ebben az esetben az ad jelentőséget, hogy a zoomos hívások különböző plaftormok között is működnek, így a Windowst, a macOS vagy az iOS alatt, bár az Androidon éppenséggel nem. A társaság hivatalos blogja azt írja, hogy a Zoom Meetings és Zoom Webinar szolgáltatásokban az avatárok a résztvevők fejmozgását és az arckifejezését is visszaadják, és szerintük szórakoztatóbbá teszik a meetingeket vagy webináriumokat.

A funkció célja egy olyan környezetben enyhítené a videós megbeszélések unalmát, ahol az emberek már bejárnak dolgozni, de még mindig az online konferenciákra hagyatkoznak, amikor otthonról végzik a munkájukat. A hibrid modellre egyébként mindenki igyekszik ráállni, a Microsoft például a Teams alkalmazásban összpontosít az olyan vállalati forgatókönyvekre, mint amilyenek mondjuk az üzleti prezentációk a PowerPoint és Teams segítségével. A beszélő nyúl ehhez képest nyilván egy másik iskolát képvisel.
 


A Zoom a jelek szerint tisztában van azokkal az adatvédelmi problémákkal, amelyeket a felhasználóknak is érdemes figyelembe venniük: az avatárok alkalmazása élő képek rögzítésével és feldolgozásával jár. A szolgáltató ezzel kapcsolatban mindenkit megnyugtat, hogy azok nem hagyják el az eszközöket, és a rendszer nem tárolja és vagy küldi el a Zoom szervereire a képeket, nem használ arcfelismerő technológiákat, és nem azonosítja a hívások résztvevőit. Azt pedig, hogy mégis mi értelme van a dolognak, ugyanebben a bejegyzésben magyarázza el.

Valami nagyon kellene, bár nem biztos, hogy pont ez

2023-as első pénzügyi negyedévére vonatkozóan a Zoom legutóbb gyenge kilátásokat festett, legalábbis a világjárvány kezdetekor tapasztalt villámgyors ​​növekedéshez képest. A vállalat vezető piaci pozíciójának megőrzése és javítására akkor azt ígérte, hogy új felhő alapú technológiákkal gazdagítja majd platformján az ügyfélélményt, ami a növekedés hajtóereje lesz. Nem tudni, hogy a nyulas avatárokat ezek közé sorolja-e, mindenesetre a funkciót már birtokba vehetik a Zoom asztali kliensek és mobil appok (5.10.0 és későbbi verziókban) felhasználói.

Ahogy az mára egyértelműv, a kampányszerűen bevezetett távmunka csak ideig-óráig működött hatékonyan, de egyáltalán nem egyszerű dolog a következő szint, a hibrid munkavégzéshez szükséges optimális környezetek és folyamatok kialakítása. A Cisco Hybrid Work Index jelentése arra is kitér, hogy a meetingeken meglepően sokan töltenek sok időt némaságba burkolózva, az aktivitás ilyen fokú hiánya pedig arra utal, hogy az együttműködési eszközök szélesebb körét kellene a dolgozók rendelkezésére bocsátani.

Mobilitás

Egy holland kutató 25 dolláros kütyüvel hekkelte meg Elon Musk Starlinkjét

A Las Vegas-i Black Haten mutatta be a módszert. Az űrnet teljes javítására még várni kell, de kárenyhítés már történt.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.