A már 67 milliárd dollárra értékelt Broadcom most egy 5,5 milliárd dolláros üzlettel hízik még tovább.

A kaliforniai Brocade Communications Systems már szeptember végi összeállításunkban is szerepelt, mint a közeljövő legvalószínűbb felvásárlási célpontjainak egyike. Az akkor 3,62 milliárd dollárra értékelt vállalat idén tavasszal már maga is végrehajtott egy saját méretéhez képest nagyszabású akvizíciót: 1,5 milliárd dollárért szerezte meg a vezeték nélküli hálózati eszközöket gyártó Ruckus Wireless-t, tovább bővítve nagyvállalati hálózati portfólióját.

A Brocade-del kapcsolatos bejelentésre valóban nem kellett sokat várni: szerdán kiderült, hogy elfogadták a szingapúri székhelyű Broadcom chipgyártó 5,5 milliárd dolláros ajánlatát, amely az amerikai cég 400 milliós adósságánk átvállalását is magában foglalja. A Broadcomnak azonban rögtön meg is szabadul a Brocade IP Networking üzletágától, legelsősorban azért, mert az versenyhelyzetbe hozná a legnagyobb megrendelői (Cisco, HPE, Intel) közül több vállalattal is.

Ez utóbbi legnagyobb részt az említett Ruckus Wireless-t jelenti, amelyre a kommentárok szerint a Broadcom igen könnyen talál majd vevőt, hiszen erre a területre az amerikai gyártók mellett a kínai vállalatok is igyekeznek minél mélyebben benyomulni. Ettől eltekintve az új szerzemény mindenki szerint jól kiegészíti majd a Broadcom amúgy is erős hálózati tároló portfólióját, amelybe most integrálják majdtöbbek között a Brocade üvegszálas (FC)  hálózati tároló termékeit is.

A félvezetőpiac sokat emlegetett konszolidációja az utóbbi időben hatalmas értékű cégfelvásárlásokat eredményezett, amelyek között a Broadcom és a Brocade egyesülése szinte eltörpül. Legutóbb október végén számoltunk be a 47 milliárd dolláros Qualcomm-NXP felvásárlásról, de a nyáron a SoftBank is 32 milliárd dollártos üzletet kötött az ARM-mel, míg az Analog Devices (ADI) 14,8 milliárd dollárt fizetett a Linear Technology-ért (LTC).

Piaci hírek

Kiosztották az idei Gyurós Tibor-díjakat

A hagyományokhoz híven, idén is az IVSZ éves konferenciáján, a Mentán adták át a hazai informatikai élet kíválóságait elismerő díjakat.
 
EZ A HELYZET SIÓFOKON

SAP NOW Hungary:
szerszámkészlet az ügyfelek lenyűgözéséhez

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Ömlik a pénz a digitalizációval foglalkozó startupokba, de a rossz beidegződések még mindig lassítják az átalakulást.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Nagyvállalati mesterséges intelligencia (MI) megoldások a Lenovótól

Elkezdődött a mesterséges intelligencia hajtotta gazdasági átalakulás. Az összetett technológia könnyű használatba vételét, rugalmas bővítését ígérik a Lenovo adatközponti megoldásai.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.