A már 67 milliárd dollárra értékelt Broadcom most egy 5,5 milliárd dolláros üzlettel hízik még tovább.
Hirdetés
 

A kaliforniai Brocade Communications Systems már szeptember végi összeállításunkban is szerepelt, mint a közeljövő legvalószínűbb felvásárlási célpontjainak egyike. Az akkor 3,62 milliárd dollárra értékelt vállalat idén tavasszal már maga is végrehajtott egy saját méretéhez képest nagyszabású akvizíciót: 1,5 milliárd dollárért szerezte meg a vezeték nélküli hálózati eszközöket gyártó Ruckus Wireless-t, tovább bővítve nagyvállalati hálózati portfólióját.

A Brocade-del kapcsolatos bejelentésre valóban nem kellett sokat várni: szerdán kiderült, hogy elfogadták a szingapúri székhelyű Broadcom chipgyártó 5,5 milliárd dolláros ajánlatát, amely az amerikai cég 400 milliós adósságánk átvállalását is magában foglalja. A Broadcomnak azonban rögtön meg is szabadul a Brocade IP Networking üzletágától, legelsősorban azért, mert az versenyhelyzetbe hozná a legnagyobb megrendelői (Cisco, HPE, Intel) közül több vállalattal is.

Ez utóbbi legnagyobb részt az említett Ruckus Wireless-t jelenti, amelyre a kommentárok szerint a Broadcom igen könnyen talál majd vevőt, hiszen erre a területre az amerikai gyártók mellett a kínai vállalatok is igyekeznek minél mélyebben benyomulni. Ettől eltekintve az új szerzemény mindenki szerint jól kiegészíti majd a Broadcom amúgy is erős hálózati tároló portfólióját, amelybe most integrálják majdtöbbek között a Brocade üvegszálas (FC)  hálózati tároló termékeit is.

A félvezetőpiac sokat emlegetett konszolidációja az utóbbi időben hatalmas értékű cégfelvásárlásokat eredményezett, amelyek között a Broadcom és a Brocade egyesülése szinte eltörpül. Legutóbb október végén számoltunk be a 47 milliárd dolláros Qualcomm-NXP felvásárlásról, de a nyáron a SoftBank is 32 milliárd dollártos üzletet kötött az ARM-mel, míg az Analog Devices (ADI) 14,8 milliárd dollárt fizetett a Linear Technology-ért (LTC).

Piaci hírek

A koronavírus kifektette a kereskedők mesterséges intelligenciáit

Olyan tömegben kezdtek az emberek egyik napról a másikra új termékcsoportokra keresni, hogy az automatizált folyamatokat irányító algoritmusok nem tudták követni.
 
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Hirdetés

Így érdemes kialakítani a biztonságfelügyeletet

A jó példákért nem kell messze menni. Az alábbiakban csupa magyarországi bevált gyakorlat következik.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.