A Kindle Fire HDX bevezetésénél az elmaradhatatlan gyorsabb, szebb, erősebb szlogenek mellett Jeff Bezos cége beveti a 0-24-ben hívható online technikai támogatást is.

Tegnap hivatalosan is bemutatkoztak az Amazon új generációs tabletjei. A Kindle Fire HDX névre keresztelt friss családtagok természetesen mindenben igyekeznek felülmúlni a korábbi, sima HD-s változatot. A rendkívül telítetté vált táblagépes piacon azonban úgy érezhették az amerikai vállalatnál, hogy valami pluszt még érdemes hozzácsapni az ajánlathoz. Ez lett az év 365 napján, éjjel-nappal hívható segítségvonal, amelyet stílusosan egy Mayday feliratú gombbal aktiválhatnak a felhasználók.

Kötelező körök

Mielőtt az extra dolgokra térnénk, mindenképpen érdemes végigfutni az új modellek specifikációján. Távirati stílusban: a memória kétszer, a feldolgozási sebesség háromszor nagyobb/gyorsabb lett, miközben az üzemidő nőtt, a tömeg pedig csökkent.

A Kindle Fire HDX immár hagyományosan két méretben (7 és 8,9 hüvelyk) lesz kapható. A mindkettőben szolgálatot teljesítő 2,2 gigahertzes négymagos processzor mellé 16-tól 64 gigabájtos tárhely választható. A tűéles, színhelyes képeket ígérő kijelző pedig 1920×1200 (323 ppi) és 2560×1600 (339 ppi) felbontásra képes. A kisebb modellben csak előlapi, a nagyobban viszont hátlapi kamera is lesz.

Fontos, hogy az üzemidőt is sikerült feljebb tornászniuk a mérnököknek: az Amazon vegyes használat esetén 11-12 óra folyamatos működést ígér. A slusszpoén, hogy mindez rettentő csekély súllyal párosul. A 7-es, Wi-Fi-s változat mindössze 303 grammot nyom, de a nagyobb testvér is csak 374 gramm (a 4G-képes modellek néhány grammal nehezebbek). Összehasonlításképpen: az Apple nagyobb iPad-je 652 gramm.

Gondoltak az öregekre

Érdekes, hogy az új modellek mellett nem feledkeztek meg a tavaly kiadott Kindle Fire HD-ről sem. Az X-faktor nélküli 7 hüvelykes modell ugyanis szintén kap egy kis ráncfelvarrást erősebb hardverek beépítésével. A 1,5 GHz-es kétmagos processzorral dolgozó, 1 gigabájt RAM-mal rendelkező modell szintén kicsit lefogyott, így 50 grammal könnyebb a tavalyi változatnál.

A legfontosabb tényező persze mindig az ár marad. Nem szakított a hagyományokkal ebből a szempontból sem a gyártó, és a szokásos nyomott áron kínálja a csúcskategóriás tabletek képességeivel bíró új eszközöket. A Kindle Fire HDX kisebb kiszerelése 229, míg a nagyobb képernyős változat 379 dollártól indul (a 9"-es legolcsóbb iPad 499 dollár), ami természetesen a plusz háttértár vagy a 4G-képesség választásával csúszik egyre feljebb. Az imént említett, felfrissített 7 hüvelykes HD 139 dollárba kerül. Az új modellek mindegyike előrendelhető már, de a szállítás kiszereléstől függően majd csak október-december magasságában indul.

Segítség éjjel-nappal

A HDX-es modellek egyik legérdekesebb új extrája a már említett folyamatos, online technikai támogatás. A cég ígérete szerint ezt bármikor, bármennyiszer ingyenesen igénybe vehetik majd a felhasználók. A munkatársnak a Mayday gomb megnyomását követően 15 másodpercen belül rendelkezésre kell állnia, aki távolról nem csak láthatja a felhasználó képernyőjét, de akár rajzolhat is rá, hogy ha például egy menüpontot, ikont akar megmutatni a tanácstalan tulajdonosnak. Az Amazon több hirdetést is készített a funkció népszerűsítésére. A reklámszpotok ugyan lényegretörően bemutatják az új lehetőséget, ám tartunk tőle, hogy nem minden felhasználónak jut majd ilyen csinos, mosolygós technikai segítség...

Csomagban kínálná az e-könyveket az Amazon
Táblára írt évértékelő: tabletpiac 2012-ben 
Hirdetés
Mobilitás

Megállíthatatlannak tűnik a mobile money

A következő években felhasználóik számát és közvetett jelentőségüket tekintve is nagy felfutás előtt állnak a mobil alapú fizetési megoldások.
 
Hirdetés
Hirdetés

A profik már nindzsákkal védik a szervereket

Hogyan igazodjunk el, és főleg mire figyeljünk a szolgáltatásként rendelhető virtuális szerverek között?

Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.

a melléklet támogatója a Servergarden

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.